17 november 2017

Leerlingen uit groep 8 van basissschool de Werkschuit hebben deelgenomen aan een ICT-opdracht bij het Deltion College, partner van PEC Zwolle United. Zij hebben de prijs, kaarten voor een wedstrijd van PEC Zwolle, gewonnen en doen onderstaand zelf verslag van hun belevenissen. Voor sommige kinderen was het de eerste keer dat ze in een voetbalstadion op bezoek waren.

Op 17 oktober zijn we met de klas naar het Deltion College geweest. Toen moesten we werken met computers en het geheim van Zwolle ontcijferen. Daarna werden er prijzen uitgereikt. De hoofdprijs was een bezoek met de klas naar PEC. We hebben met de klas de prijs gewonnen! We waren natuurlijk super blij!

De dag was aangekomen! 28 oktober de wedstrijd: Pec Zwolle tegen Ado Den Haag. We gingen er met de fiets heen. Toen we er waren, werden eerst onze tassen gecheckt en werden de kaartjes gescand. We zaten in vak 32, dus gingen we daar zitten. Het was best welregenachtig dus hadden we poncho’s meegenomen, want we zaten niet overdekt. In het begin gingen de spelers warmlopen en inschieten. Er waren ook kinderen op het veld die met vlaggen gingen zwaaien. Een paar minuten voor de wedstrijd kwamen de spelers op, met een kindje aan de hand. Dan was het eindelijk zover. De wedstrijd begon!

In de 7e minuut scoorde PEC Zwolle al. Piotr Parzyszek! Het was erg leuk om te zien dat bijna het hele publiek juichte. De spelers sprongen op elkaar. Zo blij waren ze! Daarna gingen ze natuurlijk verder voetballen. Toen scoorde PEC weer in de 12e minuut! Younes Namli. De tweede goal. Het staat 2-0 en dat bleef het ook. In de 2e helft had het nog wel 6-0 kunnen worden, want PEC had veel kansen. Toen de wedstrijd was afgelopen was er veel gejuich, want PEC had gewonnen!!