20 march 2017

Afgelopen zaterdag 18 maart vond bij Isala de jaarlijkse open dag plaats. Als goede buur gaf ook PEC Zwolle acte de préséance. Met als thema ‘Isala beweegt’ mochten wij natuurlijk niet ontbreken. Een mooie kans om ons project Walking Football onder de aandacht te brengen bij de bezoekers. Daarnaast hebben wij op deze dag een vervolg gegeven aan de ‘knuffelactie’ van PEC Zwolle United in samenwerking met PEC Zwolle Vrouwen.

 

Walking Football

Vanaf 10.00 uur waren speelsters van PEC Zwolle Vrouwen aanwezig om op het terrein voor de ingang mensen er toe te bewegen om een balletje mee te trappen. Om 11.00 uur gaven een aantal spelers van het PEC Zwolle Walking Football team een demonstratie. Menigeen merkte op dat,  ondanks dat je niet mag rennen bij deze tak van sport, het er best wel fanatiek aan toe ging. Zo zie je maar weer, je bent nooit te oud om te sporten. Na de middag waren het vooral kinderen die samen met PEC Zwolle Vrouwen aan het voetballen waren. En al is Walking Football bedoeld voor 60-plussers; vandaag mocht iedereen lekker meedoen.

 

Hoog knuffelgehalte

Op 3 februari is er bij de wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen tegen ADO Den Haag Vrouwen een zogenaamde Teddy Bear Toss gehouden. Onder de noemer ‘Knuffel mee, gratis entree’ mocht het publiek na afloop van de wedstrijd een knuffel op het veld gooien. De ingezamelde knuffels worden beschikbaar gesteld aan een aantal goede doelen, waaronder Isala. Een deel is op de open dag uitgereikt aan bezoekende kinderen.

In verband met het hygiëne-protocol mogen zieke kinderen uitsluitend nieuwe knuffels ontvangen. Om hier invulling aan te geven heeft de selectie van PEC Zwolle Vrouwen zelf een groot aantal knuffels gekocht. Deze nieuwe knuffels zijn op de open dag ‘officieel’ door een delegatie van PEC Zwolle Vrouwen overhandigd aan Sido Lublink en Manon Veenhof, respectievelijk RVE-manager en operationeel leidinggevende van het Vrouw-kindcentrum van Isala. “Dit wordt zeer gewaardeerd en deze knuffels vinden zonder twijfel een hele goede bestemming”, aldus Lublink.  

Andere knuffels worden binnenkort uitgereikt aan Kadera, het Ronald McDonald huis en het AZC in Hardenberg.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer