27 march 2017

Woensdag 22 maart, een hele mooie en zonnige dag. Het PEC Zwolle busje staat klaar voor vertrek. Tien grote zakken vol met knuffels staan klaar om uitgedeeld te worden. In het busje zit het ‘knuffelteam’ dat de knuffels van de Teddy Bear Toss uit mag delen aan verschillende goede doelen. 

Open dag Isala
Herinneren jullie je de knuffelactie nog na afloop van PEC Zwolle Vrouwen - ADO Den Haag vrouwen? Bij deze wedstrijd zijn er enorm veel knuffels verzameld door PEC Zwolle en haar fans. Zaterdag 18 maart zijn de eerste knuffels uitgedeeld aan bezoekende kinderen van de open dag bij Isala. Meer dan 500 knuffels kregen een nieuwe blije eigenaar. In verband met hygiëne zijn er door PEC Zwolle Vrouwen en de technische staff van PEC nieuwe knuffels overhandigd aan Isala voor kinderen in het ziekenhuis. 

Deel twee 
Vandaag dus deel twee van de knuffels on tour. Spelers Dirk Marcellis en Philippe Sandler, speelsters Nadja Olthuis en Pascalle Tang en handbalsters Jill Huizing en Tess van Buren  van Sercodak Dalfsen zitten klaar om heel veel kinderen blij te maken. 

Het busje vertrekt als eerst naar het Ronald McDonald Huis Zwolle. Het knuffelteam wordt hartelijk ontvangen en luistert aandachtig naar het verhaal over het Ronald McDonald Huis Zwolle. Er is maar één kindje aanwezig op dat moment, dus zij geniet volop van de aandacht. Het team krijgt een rondleiding door het huis heen en zijn onder de indruk hoe het hier georganiseerd is. De knuffels zijn hier op de juiste plek beland en zullen zeker veel kinderen blij maken.

Het busje rijdt door naar Kadera, aanpak huiselijk geweld. Hier zijn meer kinderen en ouders aanwezig. Zodra het team naar binnen loopt, wordt het een beetje stil in de ruimte. De kinderen kijken de spelers en speelsters met aandachtige ogen aan. De stilte is al snel over wanneer de zakken vol knuffels op de grond worden omgegooid. Vol blijdschap zoeken de kinderen hun nieuwe vriendje uit. Naast een nieuwe knuffel scoren, is dit ook wel een hele mooie kans op een handtekening van hun idool. Het voelt heel fijn om met zo iets kleins, zoveel blije gezichten te zien.

Andere knuffels
Tijdens de knuffelactie zijn er zoveel knuffels ingezameld dat er nog meer knuffels over zijn. Deze gaan naar Het Leger des Heils en AZC Hardenberg. Namens PEC Zwolle en PEC Zwolle United willen we alle fans bedanken voor dit knuffelsucces. Er zijn heel wat blije gezichten gekomen mede dankzij jullie inzet!

 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer