6 april 2017

In samenwerking met zorgverzekeraar Zilveren Kruis worden in het stadion van PEC Zwolle activiteiten georganiseerd in de Goede Doelen skybox. Deze Zilveren Kruis Goede Doelen Box is bestemd voor mensen die het verdienen om eens in het zonnetje te worden gezet. Hierbij moet je denken aan cliëntgroepen van zorginstellingen, zoals mensen met een verstandelijke beperking, of ouderen uit een verzorgingstehuis. De gasten krijgen bij het stadion van PEC Zwolle een compleet verzorgd voetbaluitje aangeboden. Zo kunnen ze tijdelijk hun zorgen van het ziek zijn of een beperking opzij zetten.

 

Op zaterdag 1 april 2017 was zorginstelling Karakter te gast met een aantal jongeren, waarbij ook ouders en broertjes en/of zusjes welkom werden geheten. Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland en Overijssel. Kinderen en jongeren komen bij dit centrum voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose en andere psychiatrische problematiek.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior werd eerst genoten van een heerlijk koud- en warm buffet. Op een lege maag kun je immers niet aanmoedigen. PEC Zwolle-speler Rick Dekker, helaas al een tijd geblesseerd, kwam ook nog even langs. Rick signeerde posters en ging natuurlijk met de jongeren op de foto. Na het signeren werd er een voorbeschouwing op de wedstrijd gehouden door Gerard Nijkamp, de technisch directeur van PEC Zwolle.

 

Wij vroegen een van de jongeren wat hij vond van het uitje in de Zilveren Kruis Goede Doelen Box. Jorrit (14 jaar) heeft autisme en verblijft sinds enkele maanden klinisch (dag en nacht) bij Karakter. Momenteel zit hij in de 3de klas van de Ambelt (speciaal onderwijs) en voetbalt hij bij VV Berkum in een elftal met ploeggenoten die ook een autistische stoornis hebben. “Mijn droom is om profvoetballer te worden. Als dit niet lukt, wil ik een beroep uitoefenen in de groene sector.” Doordat Jorrit zo’n grote ontwikkeling heeft doorgemaakt, is de behandelprocedure bij Karakter bijna voorbij. Hij gaat verder bij een zorgboerderij in Kampen, waar hij zich nog verder kan ontwikkelen.  Jorrit: ‘’Ik heb me de laatste maanden in elk opzicht kunnen ontwikkelen bij Karakter en ben vooral zelfstandiger geworden. Ik vind het fijn dat Karakter dit heeft georganiseerd, zo kan ik er even tussen uit en van de wedstrijd genieten.’’

 

Arjen Bloemink is inmiddels 17 jaar sociotherapeut en ondersteunt de cliënten. Een sociotherapeut is het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en zijn ouders om een veilige en prettige sfeer te creëren, waarin geoefend kan worden met nieuwe vaardigheden. Motivatie om als sociotherapeut te werk te gaan omschrijft Arjen als volgt: ‘’Iedereen is uniek, elk gezin heeft een ander soort hulp nodig. Het is een puzzel die elke keer opnieuw opgelost moet worden en dat maakt dit werk zo uitdagend! Dit voetbaluitje is voor de cliënten niet alleen een hele leuke activiteit, maar maakt ook deel uit van het leerproces waar ze in zitten”.

 

Alle gasten hadden het reuze naar hun zin. Tegen Excelsior werd er jammer genoeg gelijkgespeeld (1-1), maar dat mocht de pret niet drukken! Na nog een drankje en een bitterbal keerde iedereen tevreden huiswaarts.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer