19 april 2017

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd PEC Zwolle tegen Heracles Almelo in het teken van de G-voetballers en voetbalsters van WRZV De Boog. Voorafgaand aan dit duel speelt de jongste categorie van WRZV De Boog namelijk een voorwedstrijd in het MAC3PARK stadion.

 

De wedstrijd voor de voetballers met een verstandelijke en/of fysieke beperking vindt plaats van 17.45 tot 18.15 uur. Een fantastische ervaring voor ze en een mooie voorbereiding op het penalty schieten tijdens de rust van PEC Zwolle – Heracles Almelo. Want dan mogen vijf G-voetballers in een vol stadion proberen keeper Zwolfje te verschalken. We hopen natuurlijk dat ze hierbij luidkeels aangemoedigd worden door het publiek.

 

In samenwerking met vereniging WRZV De Boog organiseert PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, al jaren de week van de Gehandicaptensport. In deze week worden diverse evenementen georganiseerd. Zo bezoeken een paar PEC Zwolle-spelers donderdagavond de wekelijkse training in de WRZV-hal en vindt vrijdagmiddag een clinic plaats in het stadion voor de trainingsgroep met autistische kinderen van V.V. Berkum. Daarnaast zijn zo’n 150 voetballers van De Boog en 75 kinderen van De Twijn (speciaal onderwijs) aanwezig bij de wedstrijd PEC Zwolle – Heracles Almelo.

 

Collecte

Voorafgaand aan de wedstrijd vindt er een collecte plaats voor het Fonds Gehandicaptensport. De collectanten, deels G-voetballers van WRZV De Boog, zamelen geld in voor het verbeteren van het sportaanbod; het voor iedereen structureel mogelijk maken van gehandicaptensport. De collectanten staan bij de verschillende opgangen van het MAC3PARK stadion. Je herkent ze aan de oranje hesjes.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer