11 april 2017

Zondagmiddag stond de beladen wedstrijd tegen koploper Feyenoord op het programma. PEC Zwolle kan elk punt goed gebruiken in de strijd om play-offs voor degradatie te ontlopen. Daarentegen is Feyenoord verwikkelt in een hevige titelstrijd en kan zich ook geen puntverlies meer veroorloven. Kortom: een beladen duel voor beide teams.

 

De omstandig waren, ondanks de twee mindere wedstrijden in de voorafgaande week, hoopgevend; een uitverkocht stadion, zomerse temperaturen en een tegenstander die al vier seizoenen op rij niet heeft weten te winnen in Zwolle. Prachtige omstandigheden voor een mooie voetbalmiddag dus. Dit gold ook voor onze gasten uit Hardenberg. Een groep sportievelingen, jong en oud, van het AZC in Hardenberg was uitgenodigd om deze wedstrijd bij te wonen. De enthousiaste groep van 25 personen, met vooral Syrische en Afghaanse vluchtelingen, werd een uur voorafgaand aan de wedstrijd door PEC Zwolle United ontvangen bij het MAC3PARK stadion, waarna men plaats kon nemen op de zonovergoten Fred Patrick Tribune. Namens de gemeente Hardenberg was ook wethouder René de Vent aanwezig om de groep welkom te heten en gezamenlijk PEC Zwolle naar een goed resultaat te juichen.

 

Na een flitsende start kwam PEC Zwolle al gauw op een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd terecht in een gelijkspel: 2-2. Al met al was een zeer geslaagde middag voor alle partijen, met een mooi kennismakings- uitwisselingsmoment voor en door AZC Hardenberg, de gemeente Hardenberg en PEC Zwolle United.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer