26 april 2017

Het voetbalplezier spat er vanaf. Ingespannen koppies bij de kinderen, lachende ouders aan de rand van het veld. Kortom een geslaagde start van PEC kicks ASS: een nieuw project van PEC Zwolle United in samenwerking met Stichting Empower.

 

Wanneer de eerste kinderen binnen komen in het clubhuis van Sportcampus de Pelikaan is het eerst nog even de kat uit de boom kijken. Menigeen blijft nog dicht bij papa of mama in de buurt. Het is ook niet niks als je je aangemeld hebt voor een voetbaltraining voor kinderen met autisme. En dat is best spannend, als je verder bijna niemand kent. Vooral als je dan ook nog een PEC Zwolle-shirt krijgt uitgereikt van PEC Zwolle-spelers Danny Holla en Wouter Marinus.

 

Een flinke regenbui dreigt nog even roet in het eten te gooien, maar gelukkig waait de bui snel over en kunnen de kids naar buiten om te starten met hun eerste voetbaltraining onder de vlag van PEC Zwolle United en Stichting Empower. Maar liefst 30 kinderen doen vanmiddag mee. “Dit is geweldig. Ik had niet verwacht dat we met zo veel kinderen konden starten. Zo’n 10 kinderen uit een bestaande trainingsgroep in Hattem doen hier vandaag ook mee, maar het merendeel is dus nieuw en dat is prachtig om te zien”, zegt een enthousiaste Wilco Voulon, directeur van Stichting Empower. “Dit geeft wel aan dat hier vraag naar is. Door deze kinderen structuur te bieden en te leren hoe ze samen kunnen sporten, hopen we dat ze uiteindelijk door kunnen stromen naar een reguliere voetbalvereniging.”

 

Onder deskundige leiding van de trainers van Empower, gaan de kinderen al snel helemaal op in de training. Deze trainers weten hoe ze om moeten gaan met kinderen met ASS; een autisme spectrum stoornis. Er staan zes trainers op de groep, waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor de kinderen en dat wordt door de ouders als zeer prettig ervaren. Ook Danny Holla en Wouter Marinus voetballen lekker mee en dat motiveert de kinderen nog meer. Na een intensief uurtje voetballen nog snel een handtekening scoren en dan naar huis. “Ik vond het hartstikke leuk en ik kom volgende week weer hoor”, roept een van de kinderen.

 

De wekelijkse voetbaltraining van PEC kicks ASS vindt plaats op de woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur op Sportcampus de Pelikaan. Deze training is bedoeld voor kinderen met ASS in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Voor meer informatie of aanmelding kunt u een mailtje sturen naar peczwolleunited@stichtingempower.nl

 

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Theo Smits. En RTV Oost heeft in de aanloop naar deze kick-off een nieuwsitem gewijd aan PEC kicks ASS.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer