21 april 2017

Op vrijdag 21 april stond er voor de trainingsgroep van Berkum United een speciale voetbaltraining op het programma. Niemand minder dan PEC Zwolle-trainer Albert van der Haar, verzorgde een training in het MAC3PARK stadion met assistentie van de spelers Bart Schenkeveld en Josef Kvida.

 

Deze trainingsgroep van V.V. Berkum bestaat uit jongeren met een autisme-stoornis dan wel ADHD. De jongeren komen uit Zwolle en de regio en trainen wekelijks bij V.V. Berkum. Dan is het voor een aantal spelers best wel spannend om een keer af te wijken van de normale structuur. En maakt zo’n groot stadion best wel indruk. Toch was onder de deskundige leiding van Albert het ijs snel gebroken en werd er tijdens de warm-up al flink de sokken in gezet. Ook de buikspieren werden onder het toeziend oog van Bart Schenkeveld goed getest. Na diverse spelvormen met veel afronding op het doel, was het afsluitende partijtje natuurlijk onvermijdelijk. Aan het eind van de clinic kreeg iedereen een mooie voetbalcap, vanzelfsprekend voorzien van de handtekeningen van Bart en Josef.

 

Als beloning voor de inzet volgde er pizza in het spelershome. New York Pizza had een flinke stapel afgeleverd en die gingen er in als….pizza! Een smakelijke afsluiting van een leuke voetbalmiddag, die mede mogelijk is gemaakt door Dick Vos van Veldhuis Advies en Jan Marcel Schutte van Rienks Arbodienst.

 

Fotograaf Theo Smits heeft de clinic in beeld gebracht.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer