1 june 2017

Samen de handen uit de mouwen steken. Dat was het doel van het team van Regio Zwolle United. Achter het bureau vandaan en als collega’s fysiek aan de slag. Door Corlien van der Meulen van Stichting Present, een van de goede doelen van Regio Zwolle United, was een mooie match gemaakt met de IJsselhoeve.

 

Deze boerderij, prachtig gelegen aan de Geldersedijk in Hattem (richting Zalk) en gerund door twee families, wordt met name ingezet als logeerhuis. De IJsselhoeve biedt kinderen een ontspannen en gezellig weekend met activiteiten in en om de boerderij, aangepast aan hun eigen behoeften en mogelijkheden. Een belangrijk doel is de ontlasting van de thuissituatie. Het gaat met name om kinderen met leermoeilijkheden, ADHD of een stoornis in het autisme spectrum.

 

Door de logeerpartijen in de weekenden en het daarnaast hebben van een gewone baan, schiet het werk op en om de boerderij er vaak bij in. Genoeg klussen te klaren dus en dan is beetje hulp van harte welkom. Volgens Corlien van Stichting Present, die vrijwilligers koppelt aan diverse hulpvragen, een geschikte locatie voor ons om wat ondersteuning te bieden.

 

Na kennismaking en koffie zette Tom ons aan het werk. Naast wat kleinere klusjes, zoals reparatie van het springkussen, werd de bovenverdieping van de schuur opgeruimd en schoon gemaakt. Om vervolgens de houten vloer in de beits te zetten. Het resultaat mocht er zijn en nu kan verdere inrichting als vergader- en/of speelruimte plaatsvinden. De kippen op de IJsselhoeve zullen inmiddels ook in hun nopjes zijn, want hun verblijf kreeg een mooie lik verf. Het kan niet anders of de legproductie moet flink zijn gestegen.

 

Tom, Mieke, Eljee en Christine waren in ieder geval blij met onze inzet. Mede door de prachtige weersomstandigheden kijken we als team terug op een zinvolle en zeker ook gezellige invulling van deze buitendag.

 

Kijk voor meer informatie over de IJsselhoeve en Stichting Present op: www.ijsselhoeve.nu en www.presentzwolle.nl

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer