19 may 2017

Op vrijdag 19 mei vond de jaarlijkse partnerbijeenkomst van Regio Zwolle United plaats. Traditiegetrouw werd door de partners goed gehoor gegeven aan de uitnodiging en waren ongeveer 40 partners aanwezig, variërend van onderwijsinstellingen, sponsoren van PEC Zwolle Vrouwen, gemeenten tot zorg- en welzijnsinstellingen en het bedrijfsleven. Het thema van deze bijeenkomst was ‘Talentontwikkeling in de Provincie Overijssel’ en werd gecombineerd met de wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen – sc Heerenveen Vrouwen.

 

Het is iets na vijf uur wanneer Arjan Jansen, directeur Regio Zwolle United, de bijeenkomst in het spelershome aftrapt en iedereen welkom heet. In vogelvlucht neemt Arjan de toehoorders mee langs de verschillende activiteiten die afgelopen seizoen door Regio Zwolle United zijn uitgevoerd. Zaken die er uitspringen zijn het Havendiner (pijler Regiobinding), het project Voetbal Speciaal, met onder meer Walking Football, en de Week van de Vitaliteit.

 

Vervolgens geeft Joran Pot, interim-trainer/coach PEC Zwolle Vrouwen, zijn visie op de gehanteerde speelstijl in het afgelopen Eredivisie-seizoen van de Zwolse vrouwen. Ondanks de tegenvallende resultaten in de competitie is er toch een stijgende lijn te zien en is het bereiken van de halve finale van de KNVB-beker een mooie opsteker geweest. Komend seizoen doet Pot een stapje terug om, opnieuw als assistent-trainer, te fungeren naast de nieuw aan te stellen hoofdtrainer.

 

Bert Ebbens, manager PEC Zwolle voetbalacademie, houdt een boeiende presentatie over Talentontwikkeling bij het Centre for Sports & Education (CSE). Als ambitieuze sporter krijgt het talent op het CSE de kans om zich optimaal te ontwikkelen, gecombineerd met het volgen van onderwijs op eigen niveau. Het talent kan zich op deze manier volledig concentreren op de sport, terwijl er tegelijkertijd de nodige aandacht en verplichtingen zijn als het gaat om onderwijs. ,,De begeleiding hierbij is deskundig, intensief en daarmee ook uniek in Nederland’’, aldus Ebbens.

 

Na het inhoudelijke deel staat als doe-activiteit Walking Football op het programma. Door het slechte weer kan dit helaas niet doorgaan, al weet Bennie van de Vegte, een van de deelnemers van het Walking Football-project, er wel enthousiast over te vertellen. Er zit niets anders op om ons dan maar te goed te doen aan het buffet. Daarnaast wordt afscheid genomen van de goede doelen van de afgelopen twee seizoenen: Stichting Present en Stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen?’

 

Aansluitend op het buffet nemen de gasten plaats op de hoofdtribune voor het duel tussen PEC Zwolle Vrouwen en sc Heerenveen Vrouwen. De wedstrijd gaat helaas met 2-3 verloren. Desalniettemin kijken we terug op een geslaagde partnerbijeenkomst.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer