28 june 2017

Vrijdag 23 juni was Sportpark de Pelikaan de locatie voor de finaleronde van de PEC Zwolle Street League 2016/2017 voorjaarscompetitie. De winnaar van de PEC Zwolle Street League moest niet alleen veel wedstrijden winnen, maar ook door fairplay en maatschappelijke activiteiten ‘likes’ binnen halen. De teams FC Streetboys en FC Blauwvingers, beide uit de wijk Stadshagen, wisten dit allemaal het beste voor elkaar te krijgen en zijn daarmee de winnaars van de PEC Zwolle Street League 2016/2017 voorjaarscompetitie.

 

Finaleronde

Afgelopen vrijdag barstte op Sportpark de Pelikaan de strijd los om de laatste punten in de PEC Zwolle Street League. Ook tijdens de finaleronde konden er nog veel punten (binnen de PEC Zwolle Street League ‘likes’ genaamd) verdiend worden. Voor de teams dit keer een extra uitdaging, omdat de wedstrijden niet op de veldjes in de wijk, maar op een beachveld en speedsoccerbaan (veld met boarding) werden gespeeld.

 

Winnaars

De uiteindelijke winnaars van de PEC Zwolle Street League 2016/2017 zijn de teams FC Streetboys en FC Blauwvingers. FC Streetboys uit poule A (jongere categorie) heeft in totaal 31 likes weten te behalen en FC Blauwvingers (oudere cat.) uit poule B 21 likes. Deze likes hebben zij bij elkaar weten te verdienen door: wedstrijden te winnen, fairplay en buurtbijdragen uit te voeren. Naast de bekers mogen de teams bij een competitiewedstrijd van PEC Zwolle aanwezig zijn en krijgen zij een clinic van PEC Zwolle. FC Streetboys wist nog een extra prijs binnen te slepen, namelijk de ‘Fairplay beker’.

 

PEC Zwolle Street League

PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar waarin wijken en buurten van de gemeente Zwolle tegen elkaar voetballen. De partners van de PEC Zwolle Street League zijn: PEC Zwolle, PEC Zwolle United, SportService Zwolle, delta Wonen, Gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, Travers Welzijn, Van Wijnen en Deltion College.

Begin oktober 2017 start het nieuwe seizoen. Er zijn al een aantal teams die zich weer hebben aangemeld. Lijkt het je leuk? Kijk dan snel op de website : www.peczwollestreetleague.nl of op Facebook: PECZwolleStreetLeague of Twitter: @PECStreetLeague of Instagram: peczwollestreetleague

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer