6 july 2017

Onder prachtige weeromstandigheden hebben leerlingen van de Sint Willibrordusschool in Vilsteren dinsdag 4 juli de bij een wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen gewonnen prijs verzilverd. Het werd een hele leuke, sportieve les op het veld van V.V. Vilsteren.

Voor de laatste thuiswedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen, op vrijdag 19 mei, was er voor basisscholen uit Zwolle en wijde regio een spandoekenwedstrijd uitgeschreven voor de klas met het leukste spandoek. De leerlingen van de Sint Willibrordusschool uit Vilsteren blonken het beste uit in creativiteit met hun teksten en tekeningen en wonnen hiermee een voetbalclinic van PEC Zwolle Vrouwen.

Op de vraag aan de leerkrachten om welke klas het ging, leverde het volgende antwoord op : “Tja, het gaat niet om één klas. We zijn namelijk een kleine school en meerdere leerlingen uit verschillende groepen hebben aan de spandoeken meegewerkt.” Okay, dan verzorgen we toch gewoon een clinic voor allemaal. En zo stonden er maar liefst 60 enthousiaste leerlingen, uit de groepen 3 tot en met 8, op het veld van V.V. Vilsteren.

Aan de door de speelsters uitgezette oefenvormen werd fanatiek deelgenomen. Het merendeel van de kinderen, zowel jongens als meisjes, zijn lid zijn van de plaatselijke voetbalvereniging, dus een balletje trappen is ze niet vreemd. Nu is dat ook weer niet zo raar, omdat V.V. Vilsteren de enige sportvereniging in deze buurtschap is. Het voetbal leeft hier echt en dat was ook wel te zien aan de handtekeningensessie na afloop van de clinic. Van les geven na de clinic is waarschijnlijk niet zo veel meer terecht gekomen.

De clinic werd verzorgd door Esmee de Graaf, Judith Frijlink en Marlo Sweatman. Judith heeft haar voetbalcarrière inmiddels beëindigd, maar wilde nog graag meewerken aan deze clinic. Voor Marlo was het ook een leuke ervaring. Zij is een Amerikaanse speelster, die momenteel in Zweden speelt, en een oefenstage afwerkt bij PEC Zwolle Vrouwen.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer