27 october 2017

Woensdag 11 oktober kwamen ongeveer 120 kinderen van het lesprogramma Playing for Success naar het MAC3PARK stadion om deel te nemen aan allerlei sportieve en andere leuke activiteiten. Van 13:00 uur tot 17:00 uur hebben de deelnemers zich prima vermaakt in en op diverse spelattributen in het stadion van PEC Zwolle.

 

Het leercentrum Playing for Success is bedoeld voor kinderen van bassischolen uit de groepen zes, zeven en acht, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Playing for Success biedt kinderen een programma om beter te kunnen functioneren, zowel in de klas als thuis, en hierdoor weer lekker in hun vel komen te zitten. Playing for Success is een traject waarbij de kinderen gedurende tien weken een middag in de week naar het MAC3PARK stadion komen, de thuisbasis van PEC Zwolle. “Het stadion, het veld. We noemen het leren met de WOW-factor. Het geeft de kinderen iets extra’s. Ze vinden het hier geweldig’, aldus Dion Reijnen, projectleider van Playing for Success.

 

De sportdag is een initiatief van SportService Zwolle en PEC Zwolle United, in samenwerking met de ABN AMRO Foundation. Medewerkers van SportService Zwolle hadden samen met een aantal studenten verscheidene activiteiten uitgezet op het veld, waar de kinderen zich volledig in konden uitleven. Na een swingende warm-up gingen de kinderen in groepen de activiteiten af in het stadion. De begeleiding van de groepen lag in handen van medewerkers van ABN AMRO. De bank wil met de ABN AMRO Foundation maatschappelijke betrokkenheid tonen. Zo zet de bank medewerkers in bij verscheidene maatschappelijke projecten. Ook waren er speelsters van PEC Zwolle Vrouwen aanwezig om de kinderen een aantal voetbaltrucjes te leren.

 

De sportdag van Playing for Succes is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle kinderen die deelnemen aan dit sportieve lesprogramma. Voor de kinderen een mooie manier om het traject af te sluiten. Wilt u meer informatie over Playing for Success? Kijk dan op www.playingforsuccess.nl

 

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer