6 november 2017

Ongeveer vijf jaar geleden is het over komen waaien uit Engeland: Walking Football. Vrij vertaald ‘lopend voetbal’, maar dat klinkt op een of andere manier wat minder actief. En dat kun je van deze vorm van voetbal voor 60-plussers echt niet zeggen. Het is absoluut een aanrader voor ouderen die nog graag een balletje willen trappen. En ook het sociale aspect speelt bij Walking Football een grote rol. Na afloop van een training of wedstrijd is de ‘derde helft’ minstens zo belangrijk.

 

Wat is Walking Football?

Walking Football is een vorm van voetbal voor 60-plussers waarbij, de naam zegt het dus al, de spelers niet mogen rennen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Daarbij is het goed voor de gezondheid. Je speelt op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen.

 

Walking Football in Zwolle

Bij steeds meer voetbalverenigingen ontstaan Walking Football-teams. In het kader van meer bewegen voor ouderen een prachtige ontwikkeling. Samen met ouderenorganisatie WijZ is PEC Zwolle United, de maatschappelijk tak van de club, in oktober 2016 ook gestart met Walking Football in Zwolle. Onder begeleiding van een sportinstructeur vindt er een wekelijkse training plaats op Sportcampus de Pelikaan en op een vaste dag en tijd. Walking Football is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. En ook als u nog nooit hebt gevoetbald, bent u van harte welkom. Kennis van het voetbalspel is niet nodig; Walking Football spelen kan iedereen! En van kou of regen hebben we geen last, want op Sportcampus de Pelikaan spelen we in de wintermaanden in een overdekte hal.

 

Eredivisietoernooi op de Nationale Ouderendag

Op de Nationale Ouderendag heeft het Walking Football team van PEC Zwolle deelgenomen aan een Eredivisietoernooi in het stadion van ADO Den Haag. Natuurlijk draaide het in de eerste plaats om plezier en de sociale samenkomst, maar ook de sportieve prestaties mogen uiteraard benoemd worden. De mannen hebben hun eerste toernooi met succes volbracht: Vitesse (3-2) en AZ (3-1) moesten eraan geloven, de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles eindigde in een spannend 4-4 gelijkspel en het laatste duel werd met 2-6 verloren van Telstar. Misschien toch nog even aan de conditie werken? Bekijk voor een impressie de foto’s bij dit artikel.

 

Kom vrijblijvend meedoen

Bent u 60 jaar of ouder en lijkt het u leuk om Walking Football te gaan spelen? Kom dan vrijblijvend een keertje meedoen om te ervaren of dit iets voor u is. Het Walking Football team van PEC Zwolle traint op de woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur op Sportcampus de Pelikaan aan de Haersterveerweg in Zwolle.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer