24 november 2017

Via de Stichting Actief Samenleven ontvingen wij een wens van Riena Schonewille. Zij werkt in Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld en verzorgt daar de heer Benjamins, een groot voetballiefhebber en supporter van PEC Zwolle. De alleenstaande heer Benjamins heeft de respectabele leeftijd van 81 jaar, maar volgt de voetballerij nog op de voet. De televisie staat volgens Riena de hele dag afgestemd op Fox Sports en ook de herhalingen van de verschillende wedstrijden worden met belangstelling gevolgd.

 

Aangezien de heer Benjamins fysiek niet meer in staat is om een wedstrijd te bezoeken, hebben wij hem een verrassingsbezoekje gebracht. Riena had vooraf al aangegeven dat het een man van weinig woorden was en dat bleek ook wel. Hij was er even een tijdje stil van toen Wouter Marinus opeens bij hem in de kamer stond met een gesigneerd shirt van PEC Zwolle. Het praten ging hem niet zo makkelijk af, maar zijn gezicht sprak boekdelen. Het cadeau en onze aanwezigheid werd enorm gewaardeerd. Naast Wouter waren elftalmanager Isaak Teunis, Gea Luttels van PEC Zwolle United en Cor Velting van Stichting Actief Samenleven aanwezig.

 

Onder het genot van een kopje thee werd er natuurlijk over de voetballerij gepraat, al was het gesprek vanwege zijn doofheid voor de heer Benjamins soms lastig te volgen. Toch zag je hem wel enorm genieten. Op de vraag wat hij van PEC Zwolle vond, antwoorde hij in Drents dialect: “Nou, sie speult wel good. En Schipper, die nijie trainer, is ok nie verkeerd”. Van Riena ontvingen we een dag later de volgende reactie: “De heer Benjamins was enorm verrast en is heel erg blij met de cadeaus. Hij wist niet zo goed wat hij moest zeggen, maar vond het mooi om ons te zien praten. Het PEC Zwolle-shirt hangt inmiddels te pronken in zijn kamer”.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer