24 november 2017

Stichting Present en Stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen?’ hebben in de Sligro uit handen van Joost Broerse, namens de directie van PEC Zwolle, ieder een cheque van € 750,- ontvangen. Namens Sligro was vestigingsdirecteur Gerben Rozema vertegenwoordigd. Het geld werd opgehaald rondom thuiswedstrijden. Bezoekers konden bij Sligro betaald parkeren en zo een bijdrage leveren aan de goede doelen.

 

Hans Bakker van Stichting Present is blij met dit initiatief waarmee Present weer verder kan met de makelaarsfunctie die zij vervullen om je als groep of individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

 

Namens Stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen?’ is Rudy Spanhak eveneens te spreken over deze ludieke wijze van geld inzamelen voor de stichting waar zij voor staan. Zij kunnen dit bedrag goed gebruiken voor de meerdaagse vaartochten die zij met hun enige tijd geleden aangekochte en opgeknapte schip organiseren voor mensen met een lichamelijke en of geestelijke beperking.

 

Nieuw goed doel

Voor de opbrengst van het parkeren bij Sligro tijdens het seizoen 2017/2018 is door PEC Zwolle United, de maatschappelijk tak van de club, wederom een prachtig doel uitgekozen. Voor de wedstrijden tot aan de winterstop gaat het parkeergeld naar een project van InteraktContour. Voor 30 cliënten met een niet-aangeboren hersenaandoening wordt een wintersportvakantie naar Oostenrijk georganiseerd. Voor alle extra voorzieningen die geregeld moeten worden om met mensen met een beperking op vakantie te gaan, is extra geld nodig, namelijk € 10.000,-. Studenten bewegingsagogie van Landstede werken belangeloos mee aan de organisatie van deze vakantie en gaan ook op eigen kosten mee als begeleiding. Daarnaast houden ze diverse acties om het benodigde geld voor de cliënten bij elkaar te krijgen.

 

PEC Zwolle, PEC Zwolle United en Sligro ondersteunen dit doel van harte. De groep gaat de laatste week van januari naar Oostenrijk, dus het ‘Sligro-parkeergeld’ van de wedstrijden tot aan de winterstop gaat naar InteraktContour. Overigens assisteren de studenten, onder begeleiding van Traffic Support, de parkeerstewards bij het parkeren op het Sligro-terrein. Voor de wedstrijden na de winterstop wordt een nieuw goed doel gekozen.

 

Meer informatie over InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. Cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. InteraktContour biedt daarvoor behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg in Oost en Midden-Nederland.

 

Parkeerkaart bestellen

Bezoek je een wedstrijd van PEC Zwolle en wil je dicht bij het stadion parkeren? En zo een bijdrage leveren aan het goede doel? Dan dien je vooraf een online parkeerticket van slechts € 5,= aan te schaffen, waarmee je kunt parkeren op het Sligro-terrein (tegenover het stadion, Boerendanserdijk).

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer