14 december 2017

De timing had niet beter kunnen zijn gezien de huidige winterse weersomstandigheden. Met medewerking van PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, is de Gift City deze week blij verrast door het bedrijf Allsetra met maar liefst ruim 500 sweaters.

 

Allsetra, gevestigd aan de Ceintuurbaan in Zwolle, had uit een eerdere bedrijfsactie nog een flink aantal sweaters in opslag liggen. “Hier gebeurde eigenlijk niets meer mee en dat is natuurlijk zonde. Vooral als je weet dat er heel wat mensen zijn, die het niet zo breed hebben en zo’n warme sweater wel kunnen gebruiken”, vertelt Michiel Fox, commercieel manager bij Allsetra.

 

PEC Zwolle United werd benaderd om gezamenlijk een actie op te zetten c.q. voor het vinden van een bestemming voor de sweaters. Het goede doel was snel gevonden in de combinatie Stichting Present en de Gift City. Dinsdagmiddag werden de sweaters overhandigd aan Harry Wilbrink, bedrijfsleider van de Gift City. “Met zo’n mooi aanbod kunnen we heel wat mensen blij maken. Een deel van de sweaters komt ten goede aan de verschillende doelgroepen en contacten via Stichting Present, onder meer aan dak- en thuislozen. Daarnaast bieden we de sweaters aan in de Gift City. Vooral nu het echt winter is, kon dit aanbod niet op een beter moment komen. Helemaal super”, zegt Wilbrink.

 

Als leuke bijkomstigheid van deze actie, gaan Allsetra en PEC Zwolle United samen een activiteit uitvoeren voor een van de maatschappelijke projecten. Het idee is om een uitje te organiseren voor de jongeren van PEC kicks ASS; de voetbaltraining voor autistische kinderen. Voor deze doelgroep is een kijkje bij een bedrijf dat actief is in de ICT zonder twijfel een hele belevenis.

 

Allsetra is gespecialiseerd in het op afstand positioneren, beheren en beveiligen van alles wat beweegt en geen mens of dier is. Wereldwijd, van Australië tot aan Zuid Amerika zijn dagelijks duizenden eigendommen van onze klanten in beweging en communiceren iedere seconde met onze servers verspreid over verschillende continenten. Meer info vind je op: www.allsetra.nl

 

De Gift City is een uniek concept. Een winkel waar je nieuwe spullen kunt aanschaffen, aangeboden vanuit restpartijen van ondernemers. Een plek waar iedereen terecht kan voor koffie en een praatje, een gelegenheid waar je je talenten kunt ontplooien en ervaring op kunt doen. Dat was de droom van Harry Wilbrink. En deze droom kwam uit. Ga naar www.degiftcity.nl om eens rond te kijken.

 

Stichting Present Zwolle slaat een brug tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp kunnen gebruiken. Dat is in het kort hun missie. Om dit uit te voeren maken ze gebruik van vrijwilligers, maar om dit te organiseren hebben ze professionals nodig. Mensen die weten waar ze het over hebben als het gaat om hulpverlening, maatschappelijke organisaties, verantwoordelijkheid, bemiddeling en dienstverlening. Ga naar www.presentzwolle.nl voor meer informatie.

 

De foto's zijn gemaakt door Theo Smits.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer