21 december 2017

Een van de teams van de PEC Zwolle Street League heeft onlangs een fantastische maatschappelijke activiteit georganiseerd in ontmoetingscentrum Het Anker in de Zwolse wijk Westenholte. De Swolsche Panna Boys hebben een sport- en spelmiddag georganiseerd voor de moeders en kinderen van Stichting Kadera om ze een hart onder de riem te steken. Stichting Kadera maakt zich sterk voor een wereld zonder huiselijk geweld.

 

Groot succes

Gedurende de middag waren de kinderen en moeders bezig met verschillende leuke spelletjes en activiteiten. Het Anker bood hiervoor één van hun gymzalen aan. Ook was het team het gelukt om enkele sponsoren voor deze activiteit te vinden, waardoor alle deelnemers volledig werden verzorgd met diverse versnaperingen. Mede dankzij Albert Heijn, de Stadsdrogist Stadshagen en McDonalds Zwolle kunnen de Swolsche Panna Boys terugkijken op een prachtige middag.

Bovendien kregen alle kinderen een voetbal mee haar huis, beschikbaar gesteld door Voetbalschool Skills Zwolle. Daarnaast heeft de voetbalschool een aantal voetballen gesponsord aan het project Medgidia in Roemenië.

 

Trots

“De PEC Zwolle Street League is mede gestart om de Zwolse jeugd bewust te maken van wat er hun wijk gebeurt. Wij kregen dan ook een trots gevoel toen wij hoorden dat een van de teams zo’n mooie activiteit had georganiseerd”, aldus Dion Reijnen, projectleider van de PEC Zwolle Street League. “Wij willen de Swolsche Panna Boys bedanken voor hun inzet en het enthousiasme voor het uitvoeren van deze middag. En uiteraard ook de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt.”

 

Meer dan voetbal!

Bij de PEC Zwolle Street League gaat het om het verzamelen van Likes (punten). Deze Likes scoor je niet alleen door wedstrijden te winnen, maar ook door je sportief te gedragen tijdens het voetballen en door je in te zetten voor je eigen wijk. Bijvoorbeeld het opruimen van zwerfafval, een oudere buurvrouw helpen in de tuin of een sportactiviteit organiseren voor andere mensen in je buurt. Daarnaast scoor je extra Likes door mee te doen aan de thema avonden die in de winterperiode worden georganiseerd voor alle spelers.

 

Samenwerking

De PEC Zwolle Street League is een samenwerking tussen: PEC Zwolle United, PEC Zwolle, SportService Zwolle, deltaWonen, Rabobank IJsseldelta, Deltion College, Travers Welzijn en Van Wijnen.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer