11 january 2018

Hart voor Zwolle is genomineerd voor een Appeltje van Oranje, een onderscheiding die Koningin Maxima jaarlijks uitreikt aan een sociaal verbindend initiatief. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als deze nominatie daadwerkelijk kan worden omgezet in een Appeltje.

Onderdeel van de weg naar de winst is een Stem 10-daagse. Draagt u net als PEC Zwolle United dit prachtige Zwolse initiatief een warm hart toe? Breng dan uw stem uit op stem.oranjefonds.nl/projecten/hart-voor-zwolle. Doe dit dan wel voor 17 januari. Lees voor meer informatie ook onderstaand persbericht.

 

Zwolse jongeren genomineerd voor ‘Appeltje van Oranje’

Vele jongeren zetten zich wekelijks in Zwolle in om het leven van mede-Zwollenaren mooier te maken. Door boodschappen te doen, koffie te drinken, samen te sporten maar vooral door naar elkaar om te zien. Hart voor Zwolle, de vrijwilligers organisatie die jongeren in verbinding brengt met kwetsbare Zwollenaren, is voor haar werk door het Oranjefonds genomineerd voor een ‘Appeltje van Oranje’. Een prachtige titel uitgereikt door Koningin Maxima mét een geldprijs van €15.000,-.

 

Jongeren met hart voor hun stadsgenoten

“Al sinds 2014 verbinden wij jongeren aan kwetsbare Zwollenaren”, vertelt initiatiefnemer Ard ten Brinke. “Ook in een stad als Zwolle is veel eenzaamheid en kwetsbaarheid. Wij merken dat veel jongeren graag iets willen doen maar niet goed weten hoe. Wij helpen ze op weg door samen te kijken hoe ze zich in kunnen zetten, bijvoorbeeld door maatje te worden van een eenzame oudere of dakloze.” In 2017 zetten maar liefst 448 jonge vrijwilligers zich in voor één of meerdere stadsgenoten.

 

Verbreding van mijn blik

Shaker en Florian zijn sinds een aantal maanden aan elkaar gekoppeld als maatje. Marawi komt oorspronkelijk uit Syrië en heeft moeite met de Nederlandse en Engelse taal. Kloeke studeerde Kust- en Zeemanagement in Leeuwarden, maar werkt nu bij een supermarkt in Zwolle. “Uit mijn dagelijkse werk haal ik niet heel veel voldoening, dus ik was op zoek naar iets waarmee ik iets zou kunnen betekenen voor en ander en kwam bij Hart voor Zwolle terecht.”Shaker “Het gaat om het verbeteren van mijn Engelse vaardigheden, maar het contact is ook gewoon gezellig. We praten over van alles en nog wat.΅ Net als Shaker en Florian zijn honderden jonge Zwollenaren maatje geworden via Hart voor Zwolle.

 

Steun Hart voor Zwolle met uw stem

De Appeltjes van Oranje worden elk jaar door het Oranjefonds uitgereikt aan organisaties die zich inzet voor de samenleving. Dit jaar is er aandacht voor de jonge generatie: initiatiefnemers tot 35 jaar konden genomineerd worden. Zij maken kans op een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix en een geldprijs van €15.000,- als bijdrage voor het werk van de organisatie. De winnaar wordt door een jury én door u bepaald! Steun Hart voor Zwolle door tussen 8 en 17 januari uw stem uit te brengen via stem.oranjefonds.nl/projecten/hart-voor-zwolle

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer