22 march 2018

Drie trainsters van WRZV De Boog verzorgden op donderdag 22 maart een voetbalclinic bij onderwijscentrum De Twijn. Een drietal speelsters van PEC Zwolle, Abby Holmes, Siobhan McDonough en Pascalle Tang, waren aanwezig om te assisteren bij de clinic en de kinderen te motiveren.

 

De Twijn

Onderwijscentrum De Twijn, locatie Boterdiep, biedt speciaal onderwijs en zorg die op een reguliere school niet geboden kan worden. Het onderwijs is gericht op leerlingen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het motto van de school is 'gewoon als het kan, speciaal als het moet'. Er wordt namelijk naar gestreefd om kinderen die hulp of begeleiding nodig hebben zo lang mogelijk in het reguliere onderwijs te houden. Als de hulpvraag zo groot wordt, dat de eigen school niet meer het juiste antwoord heeft, dan is de leerling gebaat bij gespecialiseerd onderwijs op De Twijn.

 

De activiteit

Vier groepen met enthousiaste kinderen uit het speciaal basisonderwijs namen deel aan de clinic. De clinic was onderdeel van meerdere trainingen. Deze trainingen hadden als doel om de kinderen kennis te laten maken met het voetbalspel en vooral om met plezier sportief bezig te zijn. Als afsluiting van deze reeks mochten de kinderen hun voetbalkunsten vertonen onder toeziend oog van drie speelsters van PEC Zwolle Vrouwen. De speelsters keken niet alleen toe, maar deden zelf ook fanatiek mee. Achteraf ontving iedere deelnemer een mooi certificaat uit handen van de speelsters.

 

Klaar voor het echte werk!

De clinic op De Twijn was een mooie opwarmer voor het echte werk van aankomende zaterdag. Dan spelen de G-voetballers van WRZV De Boog voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle – Sparta Rotterdam een voorwedstrijd. Daarnaast mogen zij in de rust penaltyschieten in een uitverkocht MAC3PARK stadion. De leerlingen van De Twijn zullen aanwezig zijn als enthousiaste supporters.

 

 

Week van de Vitaliteit

Voor groei is de slogan van de Regio Zwolle. Om groei te realiseren zijn vitale inwoners het belangrijkste kapitaal. De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. Deze tweede editie van de Week van de Vitaliteit start op vrijdag 23 maart (PEC Zwolle Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen) en wordt afgesloten op zaterdag 31 maart 2018 (PEC Zwolle – Sparta Rotterdam). Ook speelt het vlaggenschip van PEC Zwolle, tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, met een aangepast wedstrijdshirt om de groeipotentie van de Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten. Meer weten? Bekijk hier de campagnewebsite van de week en gebruik online de hashtags: #samenvitaal en #weekvandevitaliteit.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer