12 april 2018

Op vrijdag 6 april, in de Week van Autisme, heeft PEC Zwolle United in samenwerking met Stichting Empower een toernooi georganiseerd voor kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Het toernooi werd gehouden in het MAC3PARK stadion wat voor de deelnemers al een beleving op zich was. Een bezoek van Zwolfje en spelers van jong PEC Zwolle maakten het toernooi helemaal compleet.

In de Week van Autisme worden kinderen met ASS in het zonnetje gezet en autisme onder de aandacht gebracht van een groter publiek. PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, organiseert sinds april 2017 in samenwerking met Stichting Empower een wekelijkse voetbaltraining voor kinderen met autisme onder de naam PEC kicks ASS.

Stichting Empower is een non-profit organisatie voor begeleiding van kinderen en jong volwassenen met ASS. Door middel van bewegen en actief samenwerken worden angsten overwonnen door de cliënten en ervaren ze successen waardoor ze een beter zelfbeeld krijgen.

PEC kicks ASS-toernooi

Aan het toernooi deden vier verschillende clubs mee; PEC Zwolle, VV Hattem, SC Genemuiden en VV Berkum. Van eerstgenoemde clubs deden twee teams mee, waardoor in totaal zes teams en zo’n 60 kinderen hun opwachting maakten. Er werd 7 tegen 7 gespeeld op een half veld. Voetballen in het stadion van PEC Zwolle, maakte op veel kinderen best wel indruk, maar na de warm-up en het eerste fluitsignaal barstte de strijd los.

 In de poulefase speelden alle teams tegen elkaar in wedstrijdjes van 10 minuten. In de centrale pauze kwamen de spelers Mark Bruintjes en Bas van Wijnen, van Jong PEC Zwolle, een bezoekje brengen. Met z’n allen op de foto en ook werden er afzonderlijke teamfoto’s gemaakt en handtekeningen gescoord. En natuurlijk was ook Zwolfje van de partij. Letterlijk, want hij speelde na de pauze zelfs mee als keeper bij een van de teams en stal de show met zijn gekke dansjes. In de finale stonden VV Berkum en SC Genemuiden tegen over elkaar. De spannende wedstrijd leverde pas na het nemen van penalty’s een winnaar op. VV Berkum mag zich winnaar noemen van de eerste editie van het PEC Kicks ASS toernooi. 

Alle deelnemers ontvingen na afloop van Mark en Bas een medaille en de beker voor winnaar VV Berkum werd gevierd als zijnde de winst in de finale van de Champions League. Een prachtig einde van een geslaagd toernooi met veel trotse ouders en grootouders als supporters.

 Wekelijkse training PEC kicks ASS

De wekelijkse voetbaltraining PEC kicks ASS vindt plaats op de woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur op Sportcampus de Pelikaan. Deze training is bedoeld voor kinderen met ASS in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Kom gerust een keer vrijblijvend een kijkje nemen. Of stuur voor meer informatie een mail naar Peter Loos op peter@stichtingempower.nl 

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer