13 july 2018

Woensdag 4 juli was het MAC3PARK stadion de locatie voor de finaleronde van de PEC Zwolle Street League 2017-2018 voorjaarscompetitie. De kampioen van de PEC Zwolle Street League wordt niet alleen bepaald door het winnen van wedstrijden, maar ook door fair play en de uitvoering van maatschappelijke activiteiten. Het team De Zevenboys uit Stadshagen ging met de winst aan de haal.

Finaleronde

Onder tropische omstandigheden barstte de strijd los in de finaleronde van de PEC Zwolle Street League. Voor de spelers natuurlijk fantastisch om te voetballen op het veld waar normaliter hun helden, de spelers van PEC Zwolle, actief zijn. Voor koploper De Zevenboys kon er niet zo veel meer mis gaan in de finaleronde, maar om de tweede plaats was er nog niets beslist. Dat werd nog een spannend potje tussen de Teenkids en de Swolsche Panna Boys.

Winnaar

De uiteindelijke winnaar en ongeslagen kampioen van de PEC Zwolle Street League voorjaarseditie is het team De Zevenboys geworden. Dit team behaalde 29 likes (zo noemen we de punten in deze competitie) uit de wedstrijden en 13 likes vanuit fair play. Voor de Zevenboys is het podium van de PEC Zwolle Street League geen onbekend terrein. Ook in het najaar trokken zij ook aan het langste eind en werden kampioen. Een ongekende prestatie en een unicum binnen de PEC Zwolle Street League. Gaat het hun volgend jaar wederom lukken?

PEC Zwolle Street League

PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 11 en 17 jaar waarin teams uit wijken en buurten van de Gemeente Zwolle tegen elkaar voetballen. De partners van de PEC Zwolle Street League zijn: PEC Zwolle, PEC Zwolle United, SportService Zwolle, Van Wijnen, Rabobank IJsseldelta, delta Wonen en Deltion College. Begin oktober 2018 start het nieuwe seizoen. Er zijn al een aantal teams die zich hebben aangemeld. Lijkt het je leuk? Neem dan contact op met Erik Schonewille: 038 – 423 66 86 - e.schonewille@sportservicezwolle.nl.

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer