4 october 2018

Met OldStars walking football de Regio Zwolle in...

Dinsdag 2 oktober was het zover, de aftrap van OldStars walking football bij VV Zuidwolde. Vijf mannen en één vrouw stonden in het onlangs vernieuwde clubhuis te wachten totdat de training begon. Onder leiding van trainer Anne Rens Verheij, een van de OldStars van het team van PEC Zwolle United, werd om klokslag 15.00 uur gestart. 

VV Zuidwolde is samen met PEC Zwolle United gestart met OldStars walking football als aanvulling op het reguliere aanbod. Met OldStars walking football wil de voetbalvereniging ook mensen van 60 jaar en ouder aan het voetballen krijgen. Er wordt gespeeld op een kleiner veld met kleinere goals. Er ontstaan grote uitdagingen in de communicatie en het gericht geven van passes richting elkaar, aangezien er niet gerend mag worden, fysiek contact niet is toegestaan en de bal niet boven heuphoogte mag komen. 

De zes deelnemers bij VV Zuidwolde kwamen erachter dat, ondanks dat rennen verboden is, OldStars walking football nog erg intensief kan zijn. Het ging er dan ook fanatiek aan toe, hoewel een paar deelnemers nog nooit gevoetbald had. Ervaring op het gebied van voetbal is dan ook niet nodig; iedereen kan OldStars walking football spelen. 

Lijkt het u ook leuk om mee te doen? Alle dinsdagen in oktober kunt u vrijblijvend deelnemen. Inloop is vanaf 14.30 uur, de training start om 15.00 uur en na afloop van de training staat de koffie klaar. Meer informatie kunt u inwinnen bij Bert Brontsema, bbrontsema@vvzuidwolde.nl of 06-30662536. 

Amateurverenigingen die interesse hebben om OldStars walking football aan te bieden, kunnen contact opnemen met PEC Zwolle United via united@peczwolle.nl. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en Ledenvereniging Espria biedt PEC Zwolle United ondersteuning aan bij het opstarten van OldStars walking football in de Regio Zwolle.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer