• (c) VV Zuidwolde
17 december 2018

In twee maanden tijd van niks naar een groep van 12 spelers, het lukt niet veel verenigingen om zo snel een groep OldStars walking football te laten spelen. VV Zuidwolde kreeg het echter wel voor elkaar. Een mooie beloning voor de samenwerking tussen PEC Zwolle United en de vereniging uit Drenthe. 

PEC Zwolle United heeft sinds maart 2018 een contract met het Nationaal Ouderenfonds. Dit contract is bedoeld om, in samenwerking met Espria, de Regio Zwolle aan het OldStars walking football te krijgen. O dit te realiseren is PEC Zwolle United met begeleidingstrajecten gestart. Met deze trajecten worden amateurclubs in de regio begeleidt om te starten met de nieuwste vorm van voetbal. 

Bert Brontsema, lid van de PR-commissie van VV Zuidwolde en zelf 60-plusser, kwam samen met Mariëtte Buning, secretaris van de club, in contact met PEC Zwolle United. Brontsema en Buning waren direct geïnteresseerd om een traject aan te gaan. Na een eerste afspraak werden er al snel stappen gezet. PEC Zwolle United zorgde voor een trainer, terwijl VV Zuidwolde zich ging inzetten om deelnemers te werven. Tijdens de eerste training stonden er 6 fanatiekelingenklaar om kennis te maken met OldStars walking football. Na een maand lang trainen onder aanvoering van Anne Rens Verheij (een van de deelnemers van het OldStars-team van PEC Zwolle United) kon VV Zuidwolde rekenen op een verdubbeling van het aantal deelnemers. 

Brontsema geeft aan dat de wekelijkse training inmiddels door een vaste groep wordt bezocht: “De groep is inmiddels mooi constant en de sfeer is meer dan prima. De deelnemers kijken steeds meer uit naar de dinsdagmiddag training. Er komen ook geregeld mensen even een kijkje nemen.” Brontsema is zelf gegrepen door het OldStars walking football virus en gaat, naar eigen zeggen, binnenkort een trainers- én EHBO-cursus volgen om zo de groep nog beter te kunnen begeleiden. En zelf meedoen natuurlijk! 

Door de inzet van VV Zuidwolde, PEC Zwolle United en de ondersteuning van het Nationaal Ouderenfonds en Espria, kan er in de Regio Zwolle weer een club worden toegevoegd aan de database met OldStars walking football teams! Ook geintresseerd in een begeleidinstraject? Neem dat gerust contact op via united@peczwolle.nl #samenpeczwolle #samenvitaal 

---

PEC Zwolle United is onderdeel van Stichting Regio Zwolle United, de stichting die onlosmakelijk verbonden is met de betaald voetbalorganisatie PEC Zwolle. Regio Zwolle United is in het leven geroepen om sport te gebruiken als onafhankelijke katalysator voor de ontwikkeling van de Regio Zwolle middels sociaal-maatschappelijke en economische projecten. Lees hier meer over: Regio Zwolle United.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer