1 february 2019

Onder de titel 'PEC kicks ASS' heeft PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, een voetbalproject voor jongeren met autisme uit Zwolle en de regio. Veel amateurclubs zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen uit deze doelgroep te sporten. Het geeft vaak spanning over en weer, waardoor het plezier in voetbal verdwijnt. Gekwalificeerde trainers van Stichting Empower verzorgen wekelijks een voetbaltraining voor jongeren met autisme. Met als doel deze jongeren uiteindelijk door te laten stromen naar de amateurclubs.

Nieuwe voetbalkleding
Het project PEC kicks ASS loopt nu bijna twee jaar en de huidige spelersgroep was hard toe aan nieuwe voetbaltenues. Afgelopen woensdag vond op Sportcampus de Pelikaan, de wekelijkse trainingslocatie, de uitreiking plaats van de nieuwe Craft voetbalkleding. En wat is er nu leuker dan je PEC Zwolle tenue te ontvangen uit handen van een speler van PEC Zwolle. Best spannend hoor als je een nieuw shirt krijgt van Bram van Polen of Lennart Thy. En helemaal geweldig natuurlijk als Bram en Lennart ook nog even een balletje meetrappen tijdens de training. Overigens werden ook de trainers van Empower niet vergeten. Lotte Morsink en Celien Tiemens van PEC Zwolle Vrouwen voorzagen deze heren van een Craft-trainingstenue.

Waarom PEC kicks ASS?
Bewegen is belangrijk. Het geeft energie, een goed gevoel en zorgt voor het kwijtraken van spanning of een teveel aan energie. Sporten kan voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig zijn. Hoe weet je welke sport je leuk vindt? Hoe plan en organiseer je dit? Hoe maak je contact met anderen? Een antwoord op deze vragen vind je door het zelf te ervaren.

Bij PEC kicks ASS, voor jongeren met autisme in de leeftijd tussen 10 en 16 jaar oud, laten de trainers van Empower jou ervaren hoe leuk voetballen en bewegen is. Je maakt contact met leeftijdgenoten en leert samenwerken volgens vaste afspraken. En het allerbelangrijkste; lekker voetballen met z’n allen. 

Kom je mee voetballen?
Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met PEC kicks ASS? Of wil je eerst een keertje komen kijken? De wekelijkse voetbaltraining vindt plaats op Sportcampus de Pelikaan aan de Haersterveerweg in Zwolle; op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie en/of aanmelding kun je een mailtje sturen naar Dylan Visscher: dylan@stichtingempower.nl. Hij is één van de trainers van Stichting Empower.

 Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer