5 march 2019

De derde editie van de Week van de Vitaliteit is in aantocht! Deze vindt dit jaar plaats van zondag 10 tot en met vrijdag 15 maart 2019. In deze week worden diverse sportieve en sociaal-maatschappelijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Hiermee wordt er aandacht besteed aan het belang van vitaliteit voor de inwoners van Regio Zwolle. De Week van de Vitaliteit is een initiatief van PEC Zwolle / Regio Zwolle United, in samenwerking met Tophandbal Dalfsen, Landstede Basketbal, Regio Zwolle Volleybal en een groot aantal partners.

De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten. Op het gebied van sport, voeding en gezondheid worden meer dan 20 activiteiten georganiseerd voor kinderen, scholieren, ouderen, ondernemers, bestuurders en andere doelgroepen. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. Daarmee wordt de kracht van sport ingezet voor een Regio Zwolle waarin iedereen kan meedoen en/of een steentje kan bijdragen. 

De week wordt afgetrapt rondom de wedstrijd PEC Zwolle - AZ. Voorafgaand aan dit duel tegen vindt er onder andere een groot Kidsevent plaats met meer dan 600 kinderen, met als centraal thema ‘Leven als een Prof!’ En traditiegetrouw komen in de rust en na afloop van de wedstrijd ook de G-voetballers van WRZV de Boog in actie. Daarnaast zijn er ruim 200 gasten van WRZV de Boog en De Twijn uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen. Gedurende de week zijn er tal van activiteiten als een OldStars Walking Football Toernooi voor senioren en EHBO-les voor kinderen. Uiteraard worden ook businessclubleden en het eigen personeel niet vergeten met activiteiten als businessclubvoetbal, een fitnessontbijt en andere sportactiviteiten. De week wordt afgesloten rondom een duel in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen tussen PEC Zwolle Vrouwen en FC Twente Vrouwen.

Hart voor Zwolle
Het goede doel waarvoor dit jaar extra aandacht wordt gevraagd is Stichting Hart voor Zwolle. Deze stichting zet zich in om jongeren te koppelen aan kwetsbare Zwollenaren. Dit kunnen ouderen zijn, maar bijvoorbeeld ook statushouders en daklozen. Deze duo’s gaan vervolgens samen activiteiten doen; variërend van boodschappen doen tot het bezoeken van een evenement of samen sporten. Samen wordt er zo gebouwd aan een stad waarin iedereen naar elkaar omziet. Hart voor Zwolle wordt gedurende week ‘in the picture’ gezet en daarnaast wonen meerdere duo’s geheel verzorgd vanuit de Zilveren Kruis Goede Doelen Skybox de wedstrijd tegen AZ bij.

Meer informatie en een overzicht van de activiteiten is te vinden op de campagnewebsite. En gebruik online de hashtags #samenvitaal en #weekvandevitaliteit

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer