19 march 2019

Zondag 10 maart 2019, de aftrap van de Week van de Vitaliteit, waren er rondom de wedstrijd PEC Zwolle – AZ verschillende activiteiten voor G-voetballers. In de publieke vakken zaten G-voetballers van WRZV De Boog en leerlingen van Onderwijscentrum de Twijn (speciaal onderwijs). Ook werd er door zo’n twintig G-voetballers een ‘nawedstrijd’ gespeeld en mochten vijf jonge leden van WRZV De Boog een penalty nemen tijdens de rust.

De regen kwam helaas met bakken uit de lucht tijdens de wedstrijd PEC Zwolle – AZ. Gehuld in regenpakken en poncho’s zaten meer dan 200 leden respectievelijk leerlingen van WRZV De Boog en Onderwijscentrum de Twijn op de tribune van het MAC3PARK stadion. Samen met hun begeleiders genoten ze van een wedstrijd waarin geen doelpunten vielen, maar dat werd in de rust even recht gezet. 

Tijdens de rust mochten vijf jeugdige G-voetballers namelijk een penalty nemen. Het doel werd verdedigd door Zwolfje, mascotte van PEC Zwolle. Onder luide aanmoedigingen van de supporters op Noord was Zwolfje compleet kansloos. De lat stond één doelpunt in de weg, de andere vier penalty’s werden feilloos in het doel geschoten. De voetballers van WRZV De Boog bedankten het publiek voor hun steun tijdens de ereronde door het stadion. Ook van de supporters van AZ in het uitvak kregen ze een welverdiend applaus. Het penalty schieten en de ereronde is voor deze sporters een enorme belevenis. “Penalty’s schieten in het stadion van PEC Zwolle. Vandaag is een droom die uitkomt”, aldus een van de jonge speelsters van WRZV De Boog.

Na afloop van de wedstrijd stond er nog iets speciaals op het programma. Een groep van twintig jeugdleden van WRZV De Boog mocht op het veld een wedstrijdje spelen. Door de regen werd het partijtje wel iets ingekort, maar het plezier straalde er vanaf. De deelnemers kregen na afloop een mooi PEC Zwolle aandenken en mochten met Rick Dekker op de foto.

---
Deze activiteit maakte deel uit van de derde editie van de Week van de Vitaliteit, week waarin er volop aandacht is voor bewegen, gezonde voeding en onderlinge ontmoetingen. Alle informatie over de week vind je op de campagnewebsite: Week van de Vitaliteit (2019).

Foto's: Theo Smits 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer