19 march 2019

Zondag 10 maart 2019 vond het PEC Zwolle & Molecaten Kidsevent plaats. Honderden kinderen genoten van tal van activiteiten in het Eventcenter van Lumen Hotel & Events. Naast het scoren van selfies en handtekeningen van een aantal PEC Zwolle spelers en speelsters, kon een heus PEC-diploma worden behaald door aan zoveel mogelijk onderdelen mee te doen. 

PEC Zwolle United organiseerde één van de onderdelen waarbij de kinderen het PEC-diploma konden verdienen. Het Kidsevent had als thema ‘Leven als een prof’ en in samenwerking met De Buurman VersLokaal kon er in de ruimte van PEC Zwolle United een heerlijke fruit- en groenteslang worden gemaakt. Deze fruitslang werd door de kinderen zelf samengesteld door druiven, tomaten, komkommer en aardbei aan een spies te rijgen. Door het hele Eventcenter liepen de kinderen dan ook lekker te smikkelen van hun zelfgemaakte gezonde fruitsnack. Bonita Theunissen en Celien Tiemens, speelsters van PEC Zwolle Vrouwen, waren aanwezig om de kinderen te helpen bij het maken van de slang.  

Daarnaast konden de kinderen meedoen met een spel, met als prijskaartjes voor een wedstrijd van PEC Zwolle. Vijf stoffen zakjes waren gevuld met een stuk fruit of groente. De kinderen moesten op de tast raden wat er in de zakjes zat. De banaan, peer en mandarijn werden vaak wel herkend, de paprika en de kiwi maakten de quiz toch iets moeilijker. De gelukkige winnaars krijgen binnenkort persoonlijk bericht.

---
Deze activiteit maakte deel uit van de derde editie van de Week van de Vitaliteit, week waarin er volop aandacht is voor bewegen, gezonde voeding en onderlinge ontmoetingen. Alle informatie over de week vind je op de campagnewebsite: Week van de Vitaliteit (2019).

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer