21 march 2019

Weten wat je moet doen bij ongevallen is erg belangrijk. Tijdens de Week van de Vitaliteit gaf een instructrice, namens Veiligheidsregio IJsselland, een EHBO-les aan de leerlingen van Playing for Success. 

Tijdens deze EHBO-les leerden de kinderen de basis van het verlenen van eerste hulp. De kinderen leerden hoe ze een verbandje moeten aanleggen en hoe je pleisters op verschillende wijze kunt gebruiken. Daarnaast mochten ze het ook toepassen in de praktijk, bij elkaar maar ook bij Nienke Olthof en Maud Asbroek, speelsters van PEC Zwolle Vrouwen. Aan het eind van de les was iedereen wel voorzien van een verbandje.

PEC Zwolle United heeft een partnership met Veiligheidsregio IJsselland. In deze samenwerking worden meerdere doelgroepen van PEC Zwolle United ge├»nformeerd over eerste hulp en gevaren die op de loer liggen. De EHBO-les voor de leerlingen van Playing for Succes was een mooie, leerzame invulling van deze samenwerking. 

Playing for Success is een uniek programma dat zich richt op leerlingen in het basisonderwijs, die om sociaal emotionele redenen niet de prestaties leveren op school die van hen verwacht worden. Gedurende 12 weken werken de leerlingen aan hun sociale (prestaties) in een bijzondere omgeving: het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle. Het programma zorgt ervoor dat ze weer in zichzelf gaan geloven waardoor de prestaties op school verbeteren. En wat is er nu leuker om dat te doen in het stadion. Spelers en speelsters van PEC Zwolle nemen regelmatig deel aan de bijeenkomsten om kinderen nog eens extra te motiveren.

---
Deze activiteit maakte deel uit van de derde editie van de Week van de Vitaliteit, week waarin er volop aandacht is voor bewegen, gezonde voeding en onderlinge ontmoetingen. Alle informatie over de week vind je op de campagnewebsite: Week van de Vitaliteit (2019).

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer