9 may 2019

Regio Zwolle United zet zich door middel van het project arbeidsparticipatie in voor doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deelnemers aan het traject krijgen de mogelijkheid om werkervaring op te doen in het MAC3PARK stadion of bij partners van Regio Zwolle United en PEC Zwolle. Kitcentrum is één van deze partners waar deelnemers aan het traject terecht kunnen.

Kitcentrum is specialist in alles wat te maken heeft met kit en lijm. Dagelijks is het bedrijf bezig met het adviseren en verkopen van afdichtingsproducten. De webshop is hierin erg belangrijk, maar het is ook mogelijk om bij het bedrijf in Wapenveld de gewenste producten te kopen. Bestellingen worden verwerkt in het magazijn en verzendklaar gemaakt. Met 14 personeelsleden heeft Kitcentrum alle onderdelen van het verwerkingsproces zelf in de hand, van back-end programmeur tot orderpicker.

Tijdens een wedstrijd van PEC Zwolle raakten Linda en Martien van Stegeren, de eigenaren van Kitcentrum, in gesprek met Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United): ,,Wij zijn al enige tijd lid van de businessclub van PEC Zwolle. Tijdens een wedstrijd vertelde Arjan over Regio Zwolle United. De maatschappelijke betrokkenheid van Regio Zwolle United sprak ons enorm aan en daarom zijn we de samenwerking aan gegaan. Wij proberen een springplank te vormen voor mensen die een afstand naar de arbeidsmarkt voelen of hebben. Iedereen krijgt hierdoor de mogelijkheid om ervaring in het arbeidsproces op te doen. Wij proberen een fijne werkplek te bieden met een goed geautomatiseerd orderpick systeem. Hierdoor kan vrijwel iedereen bijna direct zelfstandig aan de slag in ons magazijn. Met Martin (foto) hebben wij iemand erbij die ontzettend enthousiast is en goed bij onze organisatie past. Dat dit win-win is voor alle betrokken partijen is natuurlijk fantastisch.’’

Kitcentrum probeert voor andere kleine en middelgrote bedrijven een inspiratie te zijn: ,,Veel bedrijven hebben door onwetendheid nog nooit nagedacht over trajecten zoals deze. Voor bedrijven met een goed en duidelijk georganiseerd logistiek proces, kan het volgens ons een aanwinst zijn om iets te gaan betekenen in arbeidsparticipatie. Ons huidige personeel krijgt een inkijkje in een andere situatie die voor velen niet of nauwelijks bekend zijn. Hierdoor geeft het ook hen mooie inzichten en ontstaan er goede gesprekken die anders niet snel op de werkvloer tot stand komen.”

Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United) over de partnership van Regio Zwolle United met Kitcentrum: ,,Wij zijn uiteraard erg blij met Kitcentrum als partner. Samen met hen kunnen wij nog meer mensen de kans bieden om de stap (terug) naar de reguliere arbeidsmarkt te zetten. Onze partners zijn hierbij cruciaal; dankzij hen kunnen deelnemers (weer) positieve werkervaring op doen en zo hopelijk weer doorstromen tot de reguliere arbeidsmarkt in onze florerende Regio Zwolle.’’ Naast werkervaringsplekken en coaching trajecten speelt ook vitaliteit een belangrijke rol in het programma; zo hebben deelnemers de mogelijkheid om, in samenwerking met studenten van de minor ‘vitaliteit‘ van Hogeschool Windesheim (CALO), te werken aan hun persoonlijke gezondheidsdoelen op het gebied van sporten en voeding. Op deze manier kunnen zij optimaal arbeidsfit worden.

Benieuwd naar meer informatie? Neem dan contact op met Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United) via ajansen@peczwolle.nl of Jacco Teunis (coördinator Arbeidsparticipatie) via jteunis@peczwolle.nl.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer