10 may 2019

Regio Zwolle United, de sociaal-maatschappelijke tak van de club, en Hogeschool Windesheim werken al sinds 2014 samen op het vlak van talentontwikkeling (stageplekken), projectondersteuning, beschikbaar stellen van faciliteiten en kennisuitwisseling middels o.a. de sterke wederzijdse netwerken. De waarde van deze samenwerking in de afgelopen jaren heeft ertoe geresulteerd dat partijen de samenwerking verlengd hebben voor onbepaalde tijd, waarbij deze tenminste elk jaar geƫvalueerd wordt.

Jaarlijks lopen er tientallen studenten van verschillende opleidingen van de onderwijsinstelling stage bij de verschillende afdelingen van PEC Zwolle / Regio Zwolle United; studenten van opleidingen als commerciĆ«le economie, communicatie en sportmanagement draaien gedurende een (half) schooljaar mee op het vlak van communicatie, regiobinding, marketing, vrouwenvoetbal, events, sales, de voetbalacademy en PEC Zwolle United, de maatschappelijke poot van de club. Stageplekken en afstudeerstages die de afgelopen jaren ook meermaals tot (bij)baan bij de club hebben geresulteerd. Ook participeert Windesheim actief in de netwerken van PEC Zwolle als het gaat om thema's als logistiek & havens, techniek, e-commerce en agrofood. Met als hogere doel om kenniscirculatie en ontwikkeling van de Regio Zwolle te stimuleren, waarbij de ontwikkeling en behoud van talent ook een belangrijk speerpunt zal zijn. Hierbij gaat het om zowel maatschappelijk als sportief talent. Denk hierbij ook aan de combinatie topsport en een studie.

Op de foto bezegelen Inge Grimm (Lid College van Bestuur Hogeschool Windesheim) en Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United) de samenwerking. Jansen: ,,De samenwerking met Windesheim is een schoolvoorbeeld van hoe wij graag samenwerken met partners; actief en met wederzijde betrokkenheid investeren in specifieke thema's die relevant zijn voor de partner, de club en de regio. De kennis van medewerkers en studenten van Windesheim is daarbij zeer waardevol.'' Grimm vult aan: ,,Voor onze medewerkers en studenten biedt deze samenwerking mooie mogelijkheden om te werken aan interessante cases uit de praktijk en om kennis uit te wisselen in een groot en divers netwerk van ondernemers, overheden en andere onderwijsinstellingen.''

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer