15 may 2019

Opgehaald worden door de spelersbus van PEC Zwolle om de wedstrijd van PEC Zwolle tegen FC Groningen te bezoeken. Voor 25 cliënten van De Trans uit Emmen begon het voetbalfeestje al vroeg op de avond. Het voetbaluitje voor deze groep, mensen met een verstandelijke beperking, kon bij voorbaat al niet meer stuk.

Uitgelaten arriveerde de groep bij het MAC3PARK stadion, waar ze als echte VIP-gasten bij de hoofdingang werden opgewacht. Om vervolgens te worden ontvangen in de Zilveren Kruis Goede Doelen Box. De stemming zat er al goed in en dit werd nog eens versterkt door het aanschouwen van het veld en de tribunes. De stoeltjes werden al vast ‘getest’, maar daarna snel weer naar binnen om te genieten van een heerlijk koud en warm buffet. Op een lege maag kun je PEC Zwolle immers niet aanmoedigen. Al waren er ook een paar FC Groningen fans; maar die mochten van het PEC Zwolle-kamp gelukkig gewoon mee-eten.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd kwam PEC Zwolle-speler Dico Koppers langs om voetbalcaps uit te delen. Gek genoeg wilden ook de Groningen-fans wel zo’n mooie blauwe cap. Met handtekening natuurlijk! En snel weer naar de tribune, want ook de warm-up werd met veel belangstelling gevolgd. De wedstrijd vonden ze best spannend; al had een enkeling meer belangstelling voor het weerlichten en de bliksemschichten tegen het eind van de eerste helft. Vanwege het inmiddels heftige onweer werd de wedstrijd na 10 minuten in de tweede helft stil gelegd. De stemming bleef echter onveranderd goed. Met wat Hollandse hits op de achtergrond werd tijdens het wachten zelfs de polonaise ingezet op de tribune. Helaas moest de wedstrijd uiteindelijk definitief worden gestaakt. Maar restte nog wel een rit naar huis met de PEC Zwolle-spelersbus!

Voor het uitspelen van het restant van de wedstrijd, een paar dagen later, was het gezien de afstand naar De Trans iets te veel van het goede om de groep opnieuw uit te nodigen voor een half uurtje speeltijd. Velen zullen het ongetwijfeld ‘thuis’ hebben gevolgd en PEC Zwolle de 1-2 achterstand om hebben zien buigen naar 3-2 winst. Een fantastisch resultaat. En de cliënten van De Trans kunnen terugzien op een fantastische voetbalavond in de Zilveren Kruis Goede Doelen Box.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer