13 may 2019

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt stimuleren om in beweging te komen naar een (nieuwe) baan. In het project 'arbeidsparticipatie' wordt er, in samenwerking met diverse partners, ge├»nvesteerd in het belangrijkste kapitaal wat wij hebben; mensen. Zij krijgen de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij de club en partners van PEC Zwolle / Regio Zwolle United, zo ook bij Sportcampus De Pelikaan en ouderenhuisvesting Habion. Met als doel om (weer) arbeidsfit te worden en plezier in het werk te ervaren.

De Pelikaan
Bij Sportcampus de Pelikaan kunnen, vanuit de samenwerking met het UWV Werkbedrijf, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen in bijvoorbeeld het terreinonderhoud. Naast het onderhoud komen er ook allerlei andere werkzaamheden aan de orde. Het gaat hier, naast het opdoen van de werkervaring, ook om de activatie richting werk te stimuleren. Het afgelopen jaar kon bijvoorbeeld een deelnemer vanuit deze werkervaring doorstromen naar een leerwerktraject bij de ROVA. Deze heeft hij met succes afgerond waardoor hij nu een betaalde werkplek heeft bij de ROVA.

Habion | Huis Assendorp
Huis Assendorp is een project vanuit Habion. Huis Assendorp biedt woonruimte voor ouderen van alle leeftijden. Ook wonen er enkele studenten en speelsters van PEC Zwolle. Deze mix van verschillende generaties zorgt voor een frisse en gezellige dynamiek. Bewoners ontmoeten elkaar, leren van elkaar en zorgen voor elkaar. Er is een samenwerking op meerdere vlakken; huisvesting speelsters, vitaliteit maar ook arbeidsparticipatie. Via Regio Zwolle United is Djopzz gestart met een schoonmaakklas, die naast een opleiding hun ervaring kunnen opdoen in Huis Assendorp. Dit jaar zijn alle deelnemers geslaagd voor hun opleiding. In het voorjaar 2019 start er een nieuwe klas met werkzoekenden vanuit het doelgroepenregister. Een mooie samenwerking tussen verschillende partners die hierdoor werkzoekenden de kans geven om een zichzelf te ontwikkelen in en naar werk.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer