13 june 2019

Donderdag 6 juni kwam er een groep speciale gasten op bezoek in het MAC3PARK stadion. In het kader van de Prokkelweek waren cliënten van stichting Careander en ’s Heeren Loo te gast bij PEC Zwolle om te ervaren hoe het er bij een voetbalclub achter de schermen aan toe gaat. 

De Prokkelweek is een initiatief van stichting Prokkel. Deze stichting stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren en mensen met een verstandelijke beperking om iets samen te doen tijdens deze week. Doel is om prikkelende ontmoetingen te creëren tussen mensen met én zonder beperking. Op uitnodiging van PEC Zwolle United kreeg een groep mensen met een beperking een actief ochtendprogramma voorgeschoteld. 

Na binnenkomst in het stadion werd er eerst een kijkje genomen bij de training van PEC Zwolle Onder 19. De training op het hoofdveld werd aandachtig en van heel nabij gevolgd, namelijk langs de rand van het veld. Na afloop konden de cliënten natuurlijk niet achterblijven om zelf een balletje te trappen. Zo kon iedereen ervaren hoe het is om een goal te scoren voor PEC Zwolle. 

Na een kopje koffie of thee was het tijd voor een rondleiding door het stadion. Van het cameraplatform tot de skyboxen en van de hoofdtribune tot de perszaal, geen ruimte werd overgeslagen. Als klap op de vuurpijl mocht de groep bij hoge uitzondering een kijkje nemen in de kleedkamer van de eerste selectie van PEC Zwolle. Even op het stoeltje zitten waar Bram van Polen altijd zijn voetbalschoenen aantrekt mag dan natuurlijk niet ontbreken! 

Ter afsluiting volgde er een lunch in het spelershome. Gezamenlijk met het personeel van PEC Zwolle genoten de gasten van de soep en de broodjes. Door een paar fanatieke PEC Zwolle-volgers werd oud-speler Dirk Marcellis aan de eettafel herkend. Een selfie met Dirk mocht dan ook niet ontbreken voordat de gasten weer huiswaarts keerden.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer