2 october 2019

De afgelopen week was het weer zover. De kinderen van Playing for Success deden de actieve kennisquiz op de tribune. De tribune wordt dan in 4 categorieën ingedeeld: Rekenen, Taal, Voetbal en Algemene ontwikkeling. 

Bij elke categorie zijn er verschillende vragenkaarten achter de stoelen vastgeplakt. De groepjes bestaande uit een 3- of 4 tal proberen gezamenlijk de antwoorden te vinden. Ieder kind krijgt meerdere keren een beurt om te rennen en gaat op zoek naar het juiste kaartje. Het team dat als eerste alle vraagstukken heeft beantwoord rent helemaal naar boven op de tribune en roept hun eigen bedachte yell. Daarna draaien de groepjes door naar de volgende categorie. 

Bij de Tribunerace gaat het vooral om samenwerking. De kinderen moeten goed overleggen, elkaar stimuleren en aanmoedigen. We hebben een aantal kinderen gevraagd wat zij ervan vonden. De kinderen vonden het erg leuk en waren super enthousiast. Een aantal jongens vonden de voetbalvragen het leukst omdat ze daar veel vanaf wisten. Veel meiden vonden de taalvragen het gemakkelijkst. Het samenwerken ging over het algemeen bij alle kinderen goed. De kinderen vonden de Tribunerace een sportieve uitdaging. Ze leerden op een speelse manier nieuwe dingen en werkten samen met kinderen die ze nog niet goed kenden. Via deze opdracht hebben de kinderen gemerkt dat het veel gemakkelijker wordt om met andere kinderen in contact te komen. Kortom: een supergezellige en geslaagde middag! 

Geschreven door stagiaires: Jorlien Braakman & Esmée Luft

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer