14 april 2020

De datum was twee maanden geleden al vastgelegd door de Isala Kinderraad en PEC Zwolle United: een bezoek van een aantal PEC Zwolle spelers aan de kinderafdeling van Isala. Iedereen keek er enorm naar uit, maar het bezoek moest helaas worden afgeblazen vanwege de strenge bezoekregels die er nu gelden in het Zwolse ziekenhuis. 

Hier moeten we iets anders voor verzinnen, dachten ze bij PEC Zwolle United. De hulp van PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen werd ingeroepen om met een videoboodschap de kinderen toch een hart onder de riem te steken en beterschap te wensen. Verpleegkundigen lieten afgelopen vrijdagmiddag op een tablet de boodschap van Bram aan de jonge PEC-fans in het ziekenhuis zien. Daar bleef het niet bij, want na het beluisteren en zien van de video, kregen 22 patiëntjes een prachtige PEC Zwolle-sjaal. En Bram vroeg ze om die sjaal dan mee te nemen naar het stadion, omdat ze in het nieuwe seizoen worden uitgenodigd om een wedstrijd bij te wonen. Voor deze kinderen een mooie opsteker zo vlak voor het Paasweekend. 

Deze verrassing is een gevolg van de samenwerking die de Isala Kinderraad is aangegaan met PEC Zwolle United. De raad is anderhalf jaar geleden opgericht en vertegenwoordigt de belangen van kinderen in het ziekenhuis. Doel is kwaliteitsverbetering van de zorg. Met PEC Zwolle United kijken ze hoe we de zorg voor elkaar beter kunnen maken. Zo kunnen door het bezoek van spelers de jonge patiëntjes even ‘uit hun ziek zijn’ worden gehaald. Voor nu moeten we pas op de plaats maken, maar zodra bezoek weer mogelijk is, wordt er natuurlijk een nieuwe datum gepland.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer