27 may 2020

Wat doe je met zo’n 1400 flessen frisdrank die je niet meer kunt verkopen? Door het voortijdig einde van het voetbalseizoen 2019/2020 bleef Lumen Hotel & Events, die de catering verzorgt in het MAC3PARK stadion, zitten met een heleboel flessen frisdrank die nog op de diverse verkooppunten in het stadion stonden. Wie maak je blij mee met flessen Coca-Cola en Fanta?

Gerika Lubbinge van Lumen Hotel & Events zocht contact met Gea Luttels van PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, en al snel kwamen ze tot een gezamenlijke ‘prikactie’: de frisdrank beschikbaar stellen aan de Voedselbank Zwolle e.o. De contacten werden gelegd en de gift werd enorm gewaardeerd. Zo kwam vandaag de bus met drie vrijwilligers voorrijden bij Lumen Hotel & Events om alle flessen frisdrank in te laden. Ook Fenny Ensing, de voorzitter van Voedselbank Zwolle, kwam langs om nogmaals haar dank uit te spreken: ,,Wij voorzien zo’n 350 huishoudens wekelijks van voedselpakketten en vooral in de gezinnen met kinderen is een fles Coca-Cola of Fanta een echte traktatie!“ 

Om de vrijwilligers van de Voedselbank Zwolle te bedanken, zo’n 50 mannen en vrouwen zetten zich belangeloos in, kreeg de voorzitter ook een mooie verrassing uitgereikt van PEC Zwolle United. Alle vrijwilligers worden in het nieuwe seizoen uitgenodigd voor het bezoeken van een wedstrijd van PEC Zwolle. Ook deze geste werd zeer op prijs gesteld: ,,Dit gaan de vrijwilligers heel erg leuk vinden”, aldus Fenny Ensing.

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer