17 july 2020

Plezier maken is de meest belangrijke factor bij Kids United Sport Zwolle, kortweg KUSZ. En dat is afgelopen week voor 40 kinderen absoluut gelukt! Aan alweer de vierde editie van dit jaarlijks terugkerende event nemen kinderen deel uit gezinnen die om sociaal-economische redenen niet op vakantie kunnen gaan. De kinderen uit de groepen 4, 5, 6 en 7 van het basisonderwijs krijgen gedurende vier dagen een sportief programma aangeboden met verschillende sportclinics. De organisatie van KUSZ is in handen van PEC Zwolle United, SportService Zwolle en Landstede Sportcentrum.

Het was nog wel even spannend of de KUSZ-week doorgang kon vinden vanwege het coronavirus, maar gelukkig zijn de RIVM-maatregelen inmiddels behoorlijk versoepeld. En ook al waren er voor kinderen tot 12 jaar geen belemmeringen was door de organisatie ervoor gekozen om alle sportclinics buiten te laten plaats vinden. Zo werd er onder andere gebruik gemaakt van het beachveld op sportpark de Pelikaan; dus lekker met de blote voeten in het zand.

Diverse sportclinics
De week werd op dinsdag gestart met een basketbalclinic, verzorgd door twee speelsters van 3x3 UNITES Basketbal Zwolle. Op de parkeerplaats, want zo’n bal moet natuurlijk wel lekker kunnen stuiteren. ’s Middags leek de regen even spelbreker te worden, maar daar trokken de kinderen zich helemaal niets van aan: “Wij zijn niet van suiker”, riep Ahmad. 

Op woensdag werd er gevoetbald onder leiding van jeugdtrainers van PEC Zwolle. Eerst een uurtje op het veld en daarna in het zand. Poeh, dat is wel even andere koek, maar wat een lol hadden ze. Tussendoor veel water drinken en een lekker stuk fruit om weer wat energie op te doen; de vitamientjes werden deze week verzorgd door Verslokaal De Buurman.

Donderdag kwamen speelsters van Regio Zwolle Volleybal om de kinderen te helpen het volleyballen onder de knie te krijgen. Een technische sport, waarbij het voor de jongste groep met name ging om gooien en vangen en vooral heel veel plezier. ’s Middags bij de oudere kinderen begon het al wat meer op ‘echt’ volleyballen te lijken.

Vrijdag werd de week afgesloten met een jumpsessie bij trampolinepark Krazy Kangaroo. Iets waar de kinderen enorm naar uitkeken en ze hebben zich dan ook flink uitgeleefd met zo hoog mogelijke sprongen en salto’s. Tot slot een ijsje en een goodybag met leuke spulletjes en informatie mee naar huis. 

Veel support
Mede dankzij ondersteuning van Stichting Kind in Beeld, inzet van ABN AMRO medewerkers als begeleiding en de pedagogische ondersteuning van Stichting Empower, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde editie. Vooral ook een kleurrijke editie, vastgelegd door ‘onze huisfotograaf’ Theo Smits, want alle kinderen ontvingen bij aanvang een prachtig sporttenue van Craft Sportswear Benelux. Zo liepen ze er als echte profs bij!

“De jaarlijkse KUSZ-week is altijd een feest om te mogen organiseren met PEC Zwolle United en Landstede Sportcentrum. Blije gezichten, sportieve beleving en fun voor kinderen die thuisblijven in de zomervakantie”, zegt Roger Knoops, manager SportService Zwolle. En om tot slot met de woorden van de 12-jarige Mossini te spreken: “Het was superleuk met iedereen, super sportief en gewoon super gezellig!”

Foto’s: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer