22 october 2020

Basisschoolleerlingen gaan programmeren als eerbetoon aan Leo Major, de bevrijder van Zwolle! Met het leren van een programmeertaal kun je niet vroeg genoeg beginnen. In 2017 hebben het Deltion College, Vodafone – Ziggo, de Hogeschool Windesheim en de Stadkamer Zwolle het initiatief genomen om een programmeerevent te organiseren voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in de regio Zwolle.

De kinderen en hun leerkrachten maken in tweetallen opdrachten en leren zo spelenderwijs de visuele programmeertaal Scratch. Door gekleurde blokken aan elkaar te koppelen maken de leerlingen codeblokken voor o.a. animaties, spelletjes, rekenopdrachten.

Dit jaar is een bijzondere editie, want op dinsdagochtend 27 oktober gaan leerlingen uit Zwolle en Hardenberg online programmeeropdrachten maken over Leo Major, de dappere Canadese militair die de stad Zwolle op 14 april 1945 heeft bevrijd. Een eerbetoon aan Leo in het jaar waarin we vieren dat ons land 75 jaar bevrijd is.

De leerkrachten van de deelnemende scholen geven aan dat er veel talentvolle “Scratch leerlingen“ zijn, leerlingen die goed kunnen programmeren. De organisatie denkt dan ook dat er prachtige Scratch animaties gemaakt gaan worden en voor de mooiste animatie is door PEC Zwolle / Regio Zwolle United een bijzondere prijs ter beschikking gesteld: een gesigneerd thuisshirt van PEC Zwolle met in de kraag de naam van Leo Major. Leo Major werd in Eredivisieseizoen 2019-2020 door PEC Zwolle geëerd door zijn naam in de kraag van het wedstrijdshirt te drukken. De PEC Zwolle-supporters namen het initiatief om de Canadese korporaal 75 jaar na de bevrijding op deze manier te eren.

Donderdagochtend werd door Eilt Staal (algemeen manager Regio Zwolle United) het shirt overhandigd aan Arie Koning (projectleider Deltion College).

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer