7 january 2021

Wij kijken met een enorm dankbaar gevoel terug op de actie ‘PEC Zwolle Kerstgeschenk voor alleenstaande ouderen’. De reacties op de oproep op onze sociale mediakanalen en in de huis aan huiskranten om ouderen te nomineren voor een kerstpakket, overtroffen ruimschoots onze verwachtingen. Enerzijds fantastisch dat er zoveel mensen aan een naaste denken. Anderzijds blijkt maar weer hoeveel mensen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Maar liefst 50 ouderen hebben wij, in samenwerking met Schuttelaar Wijnen & Geschenken, een mooie verrassing kunnen bezorgen. Met uiteraard in achtneming van de coronamaatregelen ging het team van PEC Zwolle United in de dagen vlak voor Kerst in verschillende duo’s op pad. Niet alleen in Zwolle maar ook in de wijde regio. 

Sommige ouderen waren er door de aangevers al een klein beetje op voorbereid, maar wat was het fantastisch om te ervaren dat het voor veel mensen een complete verrassing was. Staan er ineens twee mensen van PEC Zwolle op de stoep met een kerstpakket! “Wat ontzettend leuk, maar waar heb ik dit aan te danken?” Op de bijbehorende wenskaart stond aangegeven door wie men was genomineerd. En dit leidde soms tot zeer ontroerende momenten. Maar ook veel plezier wanneer bleek dat de aangever tijdens de bezorging bij de genomineerde thuis aanwezig was. Het was ook mooi om te horen dat PEC Zwolle door veel ouderen nog op de voet wordt gevolgd. “Naar het stadion gaan lukt me niet meer, maar ik heb Fox hoor!” De PEC Zwolle-sjaal als extra presentje werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen. 

De oproep om iemand te nomineren ging zelfs tot ver over de grens. Zo ontvingen wij een mail uit Japan. Een dochter, die al 50 jaar in Japan woont, nomineerde haar 90-jarige vader. Ook was de actie voor een Zwolse kleinzoon een mooie aanleiding om zijn oma in Olst duidelijk te maken dat PEC Zwolle toch echt de mooiste club aan de IJssel is. Mooie verhalen gehoord, maar ook gemerkt dat alleenstaande en nog op zichzelf wonende ouderen, vooral in deze lastige tijd, wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Fijn dat we hier samen met Schuttelaar Wijnen & Geschenken een steentje aan hebben kunnen bijdragen.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer