1 april 2021

De huidige coronacrisis benadrukt het belang van een gezonde leefstijl. Afgelopen jaren stond dit thema al centraal in de Week van de Vitaliteit, maar het maakt de vierde editie extra relevant. De week vindt plaats van maandag 5 tot en met 10 april en staat in het teken van ‘Gezond & Fit’, met als doel om aandacht te vragen voor gezond leven en onderlinge verbinding van jong tot oud. Voor de week is een speciaal Fitboek uitgegeven, die wordt verspreid op circa 35 basisscholen.

Week van de Vitaliteit
Vorig jaar moest de vierde editie op rij helaas worden geannuleerd vanwege de coronamaatregelen, maar de week kan nu alsnog doorgang vinden. Gedurende de Week van de Vitaliteit wordt de kracht van sport ingezet voor meerdere sportieve, maatschappelijke en economische activiteiten voor jong en oud. Met als doel om gezond leven en verbinding tussen mensen en organisaties te stimuleren. Voorbeelden van activiteiten zijn o.a. een fietstocht voor ouderen, vitale partnerverhalen, clinics van Regio Zwolle Volleybal en Landstede Hammers en de verspreiding van een speciaal Fitboek voor kinderen. Het centraal thema van de week is ‘samen gezond & fit’.

Fitboek samen gezond & fit
Topsporters zijn rolmodellen om (jonge) kinderen te inspireren, ook als het gaat om onderwerpen als gezonde voeding en voldoende bewegen. Speciaal voor de Week van de Vitaliteit ontwikkelden PEC Zwolle United, Landstede Hammers, Regio Zwolle Volleybal en SportService Zwolle het Fitboek ‘samen gezond & fit’. Het Fitboek staat vol met leuke vraaggesprekken met topsporters.

Ook staan er de nodige praktische tips & tricks in als het gaat om lekker bewegen, gezonde voeding en online gedrag. De topsporters komen in het Fitboek ook tot leven. Door het scannen van een QR-code bij de vragenlijst komen de kinderen uit bij een video waarin de topsporters zich voorstellen en hun favoriete sportoefening (voor thuis) laten zien. Hiermee kunnen kinderen zelf aan de slag gaan.

Energizers op basisscholen
Lekker in beweging zijn geeft energie. Ook tussen het werken en de schoollessen door is het belangrijk om in beweging te komen. Naast dat het goed is voor je mentale en fysieke gesteldheid, helpt het ook om beter te presteren. In de week van 5 april maken daarom maar liefst 267 basisschoolgroepen 3 t/m 8, via buurtsportcoaches van SportService Zwolle, kennis met zogenaamde ‘energizers’.

Dit zijn leuke en korte sportoefeningen die op bijna elk moment van de dag uit te voeren zijn, zo ook tussen de lessen door. Deze oefeningen worden middels video’s voorgedaan door de topsporters uit het Fitboek. Om de kinderen extra te stimuleren en te motiveren over het thema ontvangt elke klas ook een aantal Fitboeken waar de kinderen mee aan de slag kunnen.

Meer dan voetbal
De Week van de Vitaliteit wordt georganiseerd door Regio Zwolle United, de maatschappelijke stichting die is verbonden aan PEC Zwolle. De stichting zet de kracht van sport in voor Regio Zwolle, door impact te maken op economisch, maatschappelijk en vitaal gebied. Sport is een uithangbord en maakt de groeipotentie van Regio Zwolle zichtbaar, maar ook heeft het de kracht om mensen te verenigen en in beweging te brengen. De Week van de Vitaliteit vestigt door de campagne en activiteiten extra aandacht op Regio Zwolle, haar (vitale) bedrijven en inwoners. 

Alle informatie
De Week van de Vitaliteit is een initiatief van PEC Zwolle / Regio Zwolle United in samenwerking met een groot aantal betrokken partners. Bekijk de campagnewebsite voor meer informatie: www.weekvandevitaliteit.peczwolle.nl

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer