8 april 2021

Het stimuleren van een gezonde leefstijl begint al op jonge leeftijd. Tijdens de vierde editie van de Week van de Vitaliteit van maandag 5 t/m zaterdag 10 april wordt hier extra aandacht aan besteed. 

Zwolfje traint mee met PEC kicks ASS
Ook de mascotte van PEC Zwolle laat zich tijdens de Week van de Vitaliteit van zijn sportieve kant zien. Tijdens de wekelijkse training van PEC kicks ASS, de voetbaltraining voor kinderen met autisme en ADHD, deed Zwolfje tot groot vermaak van de kinderen mee met de partijtjes. Na afloop van de training kregen de kinderen van Zwolfje het Fitboek overhandigd.

Fitboek samen gezond & fit
Om kinderen te inspireren over onderwerpen als gezonde voeding en voldoende beweging ontwikkelden PEC Zwolle United (voetbal), Landstede Hammers (basketbal), Regio Zwolle Volleybal (volleybal) en SportService Zwolle speciaal het Fitboek ‘samen gezond & fit’. Topsporters zijn rolmodellen om (jonge) kinderen te motiveren. Het Fitboek staat vol met leuke vraaggesprekken met topsporters.

Ook staan er de nodige praktische tips & tricks in als het gaat om lekker bewegen, gezonde voeding en online gedrag. De topsporters komen in het Fitboek ook tot leven. Door het scannen van een QR-code bij de vragenlijst komen de kinderen uit bij een video waarin de topsporters zich voorstellen en hun favoriete sportoefening laten zien.

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer