12 april 2021

Het stimuleren van een gezonde leefstijl is vanwege de coronacrisis vandaag de dag actueler dan ooit. Bewegen is immers belangrijk; zeker als je wat ouder bent. In de vierde editie van de Week van de Vitaliteit organiseerde PEC Zwolle United, in samenwerking met maatschappelijk partner Vegro, de Vegro OldStars Fietstocht voor leden van de OldStars walking football teams in Zwolle en omgeving.

Start bij PEC Zwolle
Met het kwik nog ruim onder de tien graden, staan om 10.00 uur de eerste fietsers al in de startblokken om te vertrekken vanaf het voorterrein van het MAC3PARK stadion. Voor vertrek een kopje koffie, dan de route in de houder en daar gaan de eerste groepjes. In totaal gaan bijna 40 fietsers van start voor een mooie tocht van 50 kilometer. Na een korte ‘beklimming’ van de Hanzeboog voert de route de deelnemers naar Hattem. Om vervolgens door bosrijk gebied, via meerdere knooppunten van het fietsnetwerk, uit te komen bij de pauzestop aan het Heerderstrand. 

Stop met lunchpakket
Aangezien de horeca nog gesloten is, worden de deelnemers op de parkeerplaats van het Heerderstrand hartelijk verwelkomd door medewerkers van Vegro. Hier ontvangt iedereen een lunchpakket. En ondanks het in acht nemen van de anderhalve meter is het best gezellig tijdens de stop. Sommige deelnemers zoeken zelfs even een plekje in het zand. En da’s best fijn als het zonnetje af en toe door de bewolking heen piept. 

Weer op de trappers naar Zwolle
Gelukkig houdt Pluvius zich gedeisd en rijden de fietsers via Wapenveld naar Hattem en komen over de IJsselbrug weer aan op Zwolse bodem. De finishlijn is getrokken bij het stadion en er is veel enthousiasme over de mooie route: ,,Wat een prachtige natuur zo dicht bij huis”. Als afsluiting krijgen de deelnemers een goodybag mee naar huis met PEC Zwolle- en Vegro gadgets.

Voor herhaling vatbaar
De aanleiding voor het organiseren van de fietstocht was het niet doorgaan van het OldStars walking football toernooi. Natuurlijk hopen we dat het toernooi tijdens de volgende editie van de Week van de Vitaliteit weer op het programma staat. Gezien de reacties kunnen we echter stellen dat de Vegro OldStars Fietstocht zeker voor herhaling vatbaar is!

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer