29 april 2021

Kinderen die deelnamen of binnenkort gaan deelnemen aan Playing for Success ontvingen in maart een leuke kaart met een persoonlijke boodschap van een speler of speelster van PEC Zwolle. Naast deze leuke verrassing kregen de kinderen tevens een Sportquiz toegestuurd. Met vragen, niet alleen over voetbal, maar over allerlei sporten. 

Ondanks de Olympische gedachte 'meedoen is belangrijker dan winnen', waren er toch leuke prijzen te winnen voor de kinderen. Onder de deelnemers bleken heel wat sportkenners te zitten. Veel kinderen wisten de kennisvragen allemaal goed te beantwoorden. De afsluitende vraag over hoeveel tribunestoeltjes er zich in het MAC3PARK stadion bevinden, was echter een stuk lastiger. Er was zelfs een deelnemer die het aantal schatte op 50.000 stoeltjes!

Uiteindelijk bleek de 10-jarige Julian van Tiel alle vragen juist te hebben beantwoord en zat hij met 12.000 het dichtst bij het goed antwoord van 11.930 stoeltjes. Het was eigenlijk ook wel een strikvraag, want de staanplaatsen waren natuurlijk niet meegerekend. Ook Elijn Spijkerbosch en Jesper Snijders zaten heel dicht in de buurt van het juiste aantal. Daarom heeft de jury van de Playing for Success Sportquiz alle drie uitgeroepen tot winnaar. De drie winnaars krijgen als prijs een mooie PEC Zwolle-sjaal thuis gestuurd. 

Playing for Success (Zwolle) is een project met een leercentrum in het stadion van PEC Zwolle om sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van basisschoolkinderen te verbeteren. In een 10-wekelijks traject komen de kinderen een middag in de week naar het stadion. Een plek waar sport en onderwijs elkaar versterken. Playing for Success is leren met een WOW-factor.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer