30 june 2021

Van maandag 21 t/m zaterdag 26 juni gingen PEC Zwolle en Regio Zwolle United ‘on tour’ in de Regio Zwolle en ver daarbuiten (o.a. Utrecht, Groningen, Rotterdam en het Belgische Gent). PEC Zwolle bezocht 7.500 seizoenkaarthouders, PEC Zwolle United ging langs bij achttien (zorg)instellingen en Regio Zwolle United bezocht maatschappelijke partners en gemeenten met een truck van Scania.

Een feestje voor zorginstellingen
Als blijk van dank voor de massale verleningen van seizoenkaarten en support voor het afgelopen seizoen, brachten de medewerkers van PEC Zwolle en Regio Zwolle United een bezoek aan bijna 5.000 adressen om de seizoenkaarten van de eerste 7.500 supporters persoonlijk te overhandigen. 

Tijdens deze zes dagen ging Regio Zwolle United langs bij twintig instellingen om een ‘feestje te bouwen’ met cliënten en medewerkers. Dit deed Regio Zwolle United met een speciale PEC Zwolle United-truck in samenwerking met partner Roscom Promotie. Met o.a. (live) muziek, een freestyle voetballer en mascotte Zwolfje werd voor veel vertier gezorgd bij de bewoners van de instellingen. Dit leverde hartverwarmende beelden op met bijvoorbeeld dansende ouderen en vele dankbare reacties. Zo werd ‘clubliefde’ gedeeld en teruggegeven aan de regio; deze support werd door de club en stichting ook ervaren gedurende de coronaperiode. 

Met een Scania-truck op bezoek bij partners en gemeenten
Regio Zwolle United trok daarnaast met een Scania-truck door Regio Zwolle. De stichting overhandigde partners een canvasdoek met de tekst ‘clubliefde bestaat’ en bracht het nieuw gerealiseerde Clubhuis Regio Zwolle onder de aandacht als ontmoetingsplaats voor Regio Zwolle. Bestuurders en partners ontvingen een uitnodiging voor de opening van het clubhuis op 2 september: het nieuwe kantoor van SportService Zwolle en Regio Zwolle United in het stadion van PEC Zwolle. Peter Snijders (burgemeester van gemeente Zwolle en voorzitter van Regio Zwolle) was één van de ontvangers.

Over het Clubhuis Regio Zwolle
Het nieuw clubhuis functioneert als een inspirerende ontmoetingsplaats voor Regio Zwolle: een krachtige groeiregio met een hoge kwaliteit van leven. Regio Zwolle heeft de ambitie om als vierde economische regio de hoofdstructuur van Nederland te complementeren, naast Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Regio Zwolle United spant zich - samen met betrokken partners – in om deze positie te versterken. Eind mei onthulde René de Heer (wethouder gemeente Zwolle) het logo van deze nieuwe locatie: een inspirerende ontmoetingsplaats waar organisaties de kracht van sport inzetten voor impactvolle initiatieven op maatschappelijk, economisch en vitaal gebied.  Een plek voor iedereen, zoals een echt clubhuis betaamt. Lees hier meer over het clubhuis. 

Over Regio Zwolle United
Regio Zwolle United is een stichting met ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en is als maatschappelijke organisatie verbonden aan PEC Zwolle. Sinds 2010 heeft het team zich met veel energie ingespannen voor Regio Zwolle op maatschappelijk, economisch en vitaal gebied. Met ongeveer 60 betrokken partners wordt samengewerkt aan waardevolle initiatieven, die met behulp van sport een positieve bijdrage leveren aan de regionale leefomgeving.

Klik hier voor meer foto's van de tour (foto Peter Snijders: Theo Smits).

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer