14 july 2021

Sport verbindt, inspireert en motiveert. Dat ervaart PEC Zwolle United al meer dan tien jaar. Hoe mooi is het als hiermee ook andere organisaties in de regio geinspireerd worden. Een mooi voorbeeld is de oprichting van ‘Steenwijkerland United’. Een initiatief van voetbalvereniging vv d’ Olde Veste naar het voorbeeld van Regio Zwolle United. Rick Rakké (Sportkunde-student Windesheim) liep stage en deed onderzoek bij Steenwijkerland United en Regio Zwolle United.

Over Steenwijkerland United
Steenwijkerland United (SU) is een stichting die is ontstaan vanuit het bestuur van voetbalvereniging Olde Veste. Drie mannen uit dit bestuur zijn samen Steenwijkerland United gestart. Het doel van de stichting is het betrekken van verschillende doelgroepen in de maatschappij met sport als verbindende factor. Voor deze doelgroepen worden projecten opgezet om mensen samen te laten komen en in beweging te brengen. 

Een voorbeeld van zo’n maatschappelijk project is het project: ‘Sociaal Vitaal’. Dit project, wat in september wordt gestart, is specifiek voor de doelgroep 55+. Een groep van ongeveer 15 deelnemers volgt een 10-weken durend programma waarin beweging, plezier en sociaal contact centraal staan. Andere voorbeelden van projecten zijn: een tourrit voor mensen met een beperking, g-voetbal en familie- en vriendentoernooien. 

Als locatie voor deze projecten wordt gebruik gemaakt van het complex van Olde Veste. Op dit complex wordt er gewerkt aan de bouw van een nieuwe, multifunctionele en ‘groene’ accommodatie, waar de hele dag door activiteiten en projecten kunnen plaatsvinden voor uiteenlopende doelgroepen. 

Onderzoek Windesheim-student
In de periode januari t/m juni 2021 liep tweedejaars Sportkunde-student Rick Rakké van de CALO (Windesheim) stage bij Steenwijkerland United, waarbij hij minimaal een dag in de week ook te vinden was op de werkvloer van PEC Zwolle en Regio Zwolle United:

,,In mijn tijd bij Steenwijkerland United heb ik het heel erg naar mijn zin gehad en heb ik veel geleerd. Dit kwam vooral, doordat ik veel vrijheid had. Zo kon ik zelf gesprekken inplannen met professionals uit de sport. Ik heb gesproken met de directeur van SportService Zwolle, buurtsportcoaches, een sportparkmanager, de voorzitter van voetbalvereniging SVI en meer. Van deze gesprekken heb ik veel geleerd over de sportwereld. Daarnaast kon ik uit deze gesprekken weer informatie halen voor het verder vormgeven van de stichting. 

Eén van de dingen die ik heb ondervonden in de tijd bij Regio Zwolle United is dat het een echt team is en aan hele mooi projecten wordt gewerkt. Daarom heb ik in overleg besloten om mijn volgende stage bij Regio Zwolle United in te vullen. Tijdens deze periode zal ik me vooral bezighouden met het ondersteunen bij maatschappelijke projecten. Ik kijk er erg naar uit om samen met het team van Regio Zwolle United mooie projecten te realiseren.’’

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer