23 july 2021

Lekker op zomervakantie gaan is helaas niet voor elk kind vanzelfsprekend. Daarom organiseren SportService Zwolle, Landstede Sportcentrum en PEC Zwolle United met hulp van meerdere vrijwilligers Kids United Sport Zwolle (KUSZ). Dit jaar alweer voor de vijfde keer; een lustrum dus. Met KUSZ bieden we kinderen, waarvoor op vakantie gaan vanwege sociaal-economische redenen niet mogelijk is, een week lang vertier met sportclinics en andere leuke doe-activiteiten. 

Landstede Hammers bijten ‘s maandags het spits af met een basketbal clinic op de parkeerplaats bij Sportcampus de Pelikaan. Want om lekker te kunnen dribbelen moet je natuurlijk wel een harde ondergrond hebben. Op het programma staan ook een voetbal- en volleybalclinic; deels op het gras en deels op het zand van het beachveld. Poeh, da’s best zwaar merken de kinderen. Dus maar even wat vaker een drinkpauze met water en lekker fruit van 'De Buurman' uit Berkum. Fun tijdens het sporten staat voorop en door het aanbieden van de verschillende sporten ervaren de kinderen ook wat ze het leukst vinden als ze bijvoorbeeld nog een keuze willen maken voor een bepaalde sport. 

De lunchpakketjes, klaar gemaakt door de Frion-ploeg in het stadion van PEC Zwolle, gaan er ook goed in. En energie hebben de kinderen wel nodig, want ’s middags staan er nog meer beweegactiviteiten op de rol. Zo gaan ze naar de Indoor Skatebaan en naar Bowlen & Zo. Maar wie kan er nu zeggen dat ‘ie in de zomervakantie op wintersport is geweest? Al is het maar voor een middagje. Want wat was het een onvergetelijke ervaring voor deze kinderen om bij Snowsports Zwolle de beginselen van het skiën te leren. Een activiteit die KUSZ bovendien voor niets kreeg aangeboden. 

Overigens is deelname aan de KUSZ-week voor de kinderen geheel gratis. Mede dankzij financiële ondersteuning van Stichting Kind in Beeld kunnen we als KUSZ-organisatie de kosten binnen de perken houden en zoveel mogelijk leuke dingen met de kinderen doen. Zo hebben ze iets leuks te vertellen in de klas als ze na de zomervakantie weer naar school gaan. 

De laatste activiteit was bij Krazy Kangaroo; voor de meesten letterlijk het hoogtepunt en iets waar ze de hele week naar uitkijken. Een uurtje heerlijk springen op de vele trampolines is ook genoeg, want we merken dat de vermoeidheid bij de kinderen begint toe te slaan. Bij de begeleiding ook trouwens, maar dat geheel terzijde. Nee, alle gekheid op een stokje. We hebben als organisatie een prima week beleefd. Soms even wat kinderen tot de orde roepen, maar daarvoor hadden we middels Stichting Empower de nodige pedagogische ondersteuning. En als je dan aan het eind van de dag al die glunderende koppies ziet, weet je waar je het voor doet. 

De KUSZ-week werd afgesloten met een lekker ijsje en de overhandiging van een goodybag met allerlei leuke hebbedingetjes. O.a. het Fitboek met gezonde voedingstips en beweegtricks van topsporters van Landstede Hammers, Regio Volleybal Zwolle en PEC Zwolle. En alle kinderen kunnen een keertje met hun gezin naar een wedstrijd van Landstede Hammers. Hoe cool is dat! Helemaal voor de 8-jarige Mike: ,,Ik weet nu welke sport ik ga kiezen, want basketbal vond ik het aller, allerleukst!”

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer