21 october 2021

Mooi nieuws! Ons project PEC heeft LEFF is genomineerd voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Niet alleen de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’, maar ook de bijbehorende projectfinanciering van €50.000,- is daarbij enorm waardevol. Hiermee kan PEC Zwolle United, het maatschappelijke hart van de club, nog meer impact realiseren voor maatschappelijke doelgroepen. En jij kan ons helpen om deze hoofdprijs te bemachtigen!

Stem nu op het project PEC heeft LEFF, dat kan via én maak daarbij ook kans op twee seizoenkaarten: www.vriendenloterij.nl/stempec (stemmen kan tot en met 14 november 2021. De winnaars worden gekozen op basis van de stemmen in combinatie met een juryoordeel).

Project PEC heeft LEFF
PEC heeft LEFF is een leefstijlprogramma voor kinderen met overgewicht of obesitas en richt zich specifiek op de doelgroep kinderen tot 16 jaar met autisme, ADHD en/of kinderen die een structuur verlenende omgeving nodig hebben. Gedurende 10 weken vindt er twee keer per week een groepsbijeenkomst plaats met sportactiviteiten en advies over gezonde voeding. Samen met de voedings- en beweegcoaches gaan de deelnemers de uitdaging aan om hun leefstijl te veranderen. Voorwaarde voor deelname is dat naast het kind één van de ouders meedoet aan PEC heeft LEFF. 

Waarom PEC heeft LEFF?
Samen met onze partners Stichting Empower en SportService Zwolle nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen wij iets doen aan de problematiek rondom overgewicht/obesitas bij jonge kinderen. Een groot maatschappelijk issue en door de corona-perikelen is het nog belangrijker geworden om onze aandacht op deze doelgroep te richten. Ook in het licht van de alsmaar stijgende zorgkosten. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes mellitus. Elke week komen er zo'n 1.200 mensen met diabetes bij. In 2030 zijn er ruim 30% meer mensen met diabetes.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie
De VriendenLoterij en de Eredivisie organiseren dit jaar voor de vierde keer ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Daarbij krijgen alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project in te dienen en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Uit alle inzendingen heeft de jury 9 Eredivisieclubs genomineerd. Tussen 21 oktober en 14 november nemen zij het tegen elkaar op in de strijd om de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ en de bijbehorende projectfinanciering. De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor nummer 3. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 novemb

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer