14 december 2021

Tien weken lang volgden meerdere gezinnen het leefstijlprogramma ‘PEC heeft LEFF’. Gave sportactiviteiten als kickboksen en sporten met VR-brillen werden afgewisseld met het uitwisselen van gezonde eetpatronen en lekkere recepten. Het doel van het programma is een gezonder voedings- en beweegpatroon bij kinderen en hun ouders/verzorgers te realiseren. Samen met de coaches van Stichting Empower en SportService Zwolle gingen de kinderen gezonde en sportieve uitdagingen aan. Dit betrof de allereerste groep van dit nieuwe project.

Kickboksen met ‘LEFF’
Twee keer per week ontmoetten de deelnemers en coaches elkaar om samen te sporten en in gesprek te gaan over eetpatronen en gezonde voeding. De gezinnen deelden tips, adviezen en lekkere, gezonde recepten met elkaar. Eenmaal thuis gingen de gezinnen fanatiek aan de slag om de recepten zelf te maken. Tijdens de sportactiviteiten leerden de jongeren onder meer hoe je moet kickboksen met ‘LEFF’. Dat leverde mooie en stoere plaatjes op in de kantine van voetbalvereniging SVI in Zwolle. Ook werd er gesport met VR-brillen en aan fitness gedaan. Elke beweegactiviteit stond in het teken van een andere sport om de deelnemers kennis te laten maken met verschillende sporten.

Welverdiende certificaten
Afgelopen week kwamen de gezinnen met de coaches bij elkaar in Clubhuis Regio Zwolle. Met elkaar werd er teruggeblikt op een leuke, gezellige en vooral leerzame periode. Het is een hechte groep geworden. Tijdens de bijeenkomsten hebben de deelnemers veel steun aan elkaar gehad. Voor elke deelnemer lag er een welverdiend PEC heeft LEFF-certificaat klaar en kregen de jongeren een PEC Zwolle-sjaal met hun eigen naam er op. Als er weer met publiek gespeeld mag worden, sluiten de gezinnen en coaches de pilot van PEC heeft LEFF gezamenlijk af met het bezoeken van een wedstrijd van PEC Zwolle. 

Over PEC heeft LEFF
LEFF staat voor Lifestyle, Energy, Fun en Friends en is een leefstijlprogramma voor kinderen met overgewicht of obesitas. PEC heeft LEFF richt zich specifiek op de doelgroep kinderen tot 18 jaar met autisme, ADHD en/of kinderen die een structuur verlenende omgeving nodig hebben. Het uiteindelijk doel is dat de kinderen samen met hun ouders/verzorgers de gezonde leefstijl voortzetten en met hulp van de coaches een passende sport vinden. 

Een voorwaarde is dat één van de ouders deelneemt aan het programma. PEC heeft LEFF is een initiatief van Stichting Empower, SportService Zwolle en PEC Zwolle United. 

Voor meer info en opgeven voor de volgende cyclus kan contact opgenomen worden met Diede Spel via diede@stichtingempower.nl

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer