29 december 2021

De actie om alleenstaande ouderen te verrassen met een PEC Zwolle feestdagenpakket overtrof ook dit jaar weer ruimschoots onze verwachtingen. De mailbox puilde uit met de aanmeldingen om ouderen te nomineren. Wat een mooie lieve woorden zijn er geschreven door familieleden, buren en vrienden. Enerzijds fantastisch dat er zoveel mensen aan een naaste denken. Anderzijds blijkt maar weer hoeveel mensen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Deze actie werd voor de tweede keer georganiseerd door sponsor Schuttelaar Wijnen & Geschenken en PEC Zwolle United, het maatschappelijk hart van de club. In de laatste week van 2021 is er bij maar liefst 50 ouderen in Zwolle en de wijde regio een feestdagenpakket bezorgd.

Uiteraard met in achtneming van de coronamaatregelen ging een team van collega’s van PEC Zwolle en PEC Zwolle United op pad om de pakketten persoonlijk te overhandigen. Sommige ouderen waren er door de aangevers al een klein beetje op voorbereid, maar wat was het fantastisch om te ervaren dat het voor veel mensen een complete verrassing was. Staat er ineens iemand van PEC Zwolle op de stoep met een pakket: 'Wat ontzettend leuk, maar waar heb ik dit aan te danken?' Op de bijbehorende wenskaart stond aangegeven door wie men was genomineerd. En dit leidde soms tot zeer ontroerende momenten. Maar ook veel plezier wanneer bleek dat de aangever tijdens de bezorging ‘heel toevallig’ bij de genomineerde thuis aanwezig was.

Het was ook mooi om te horen dat PEC Zwolle door veel ouderen nog op de voet wordt gevolgd. En niet alleen in Zwolle! Zo werd er ook een pakket bezorgd bij een 80-jarige mevrouw in het Drentse Klazienaveen, die een enorme fan van Bram van Polen blijkt te zijn. De PEC Zwolle-sjaal als extra presentje werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen. En een persoonlijke videoboodschap maakte de verrassing compleet.

Bij deze actie merk je dat alleenstaande en nog op zichzelf wonende ouderen, vooral in deze lastige tijd, wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Even wat aandacht en een praatje maken wordt zeer gewaardeerd. Fijn dat we hier samen met Schuttelaar Wijnen & Geschenken een steentje aan hebben kunnen bijdragen.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer